onsdag 29 maj 2013

Promenader och mamma

Suttit och pratat i telefonen med syrran och kollat ut på regnet. Gah kan det inte sluta regna snart. Här i Belgien så regnar det verkligen non-stop. Inga skurar här inte. 8 grader.. brrrr.
Jag försöker att ut och gå varje dag, skönt att det blivit en vana och att man ser framemot det. Dock har jag snart gått 5-7 ggr i veckan i 3 veckor och inte gått ner ett gram. Detta beror som alltid på... MATEN. Det är som alla säger, maten är alltid största boven. Du kan skita i träningen och bara äta bra och gå ner en massa i vikt. Men det är så gott med pommes och kött jöööh :P

Min älskade starka syster som ska föda sin dotter om 13 dagar (!) har vänt upp och ner på Stenungsunds kommun då det slarvats en massa med hemtjänsten och ingen vet nåt om mamma... Så nu verkar det som hon fått tag i en bra person och vi ska fylla i papper för att mamma ska få ett bättre permanent boende till hösten. Vi får hålla tummar och tår att det kommer gå igenom, att vi inte får avslag. För som det är nu, ringer man henne kl 11 och sen igen kl 12 så kommer hon inte ihåg att man pratats vid alls. Ställer man en fråga så svarar hon oftast ja, eller vet inte fast än svaret borde vara nej.
Det är inte bra för henne att sitta i huset däruppe själv och särskilt inte när vintern kommer och ingen kan ta sig dit. Jag mår liiiiite liiiite bättre nu. Lättad. Syrran är så fantastisk <3

På väg till sjön i måndags när det var sol och varmt

Älskade lilla sjön

En stor fisk i vattnet 



måndag 27 maj 2013

Lite shopping

Det är inte så ofta jag handlar men idag blev det två kjolar och en klänning. Samt hårinpackning och serum. Och ett par söta underkläder med en glass på ;)

Grattis på Mors Dag, älskade mamma

Idag har vi 3 barn ringt mamma på olika tider under dagen för att önska henne henne en fin mors dag. Först ut var brorsan vid 9:30 och då berättar mamma att hon är så ledsen för att banken ska ta hennes hus för hon har inte betalat lånen i tid, att det varit människor där och tittat på huset. Att hon vill säga till banken att dom kan ta hennes mark men att hon vill behålla sin tomt och hus. Mamma grät i telefonen av förtvivlan. Hon har inte sovit på flera nätter då hon har så ont i magen för hon är så ledsen över att hennes älskade hus ska tas ifrån henne....

Efter 12-tiden ringer syrran och då ska mamma gå igenom skogen till grannen för att hon ska få skjuts ner till Stora Höga för att kunna handla... Men hon hittar inte sina husnycklar. Vem har tagit dem? Hon börjar gråta och hyperventilerar för att hennes nycklar är borta och att hon inte längre kan lita på någon.. Vem tar saker ifrån henne?

Jag ringer henne vid 20-tiden och när hon svarar så hör jag att hon gråter. Jag frågar vad som har hänt och mamma är så förtvivlad för hon kan inte längre se på telefonen vem som ringer. Hon säger att displayen har dött både på telefonen men också på nummerpresentatören. Hon säger att det ringer massa folk hela tiden och hon är rädd för att svara för hon kan inte se vem det är.... Hennes röst darrar och jag hör hennes tårar och rädsla... Jag pratar lugnt med henne och efter ett tag är hon lugn.


Inget av detta som jag nu skrivit är sant. Detta är i mammas huvud. Hennes trasiga hjärna. Sen mamma fick hjärnstroken och en del av hjärnan blev skadad så är hennes minne helt förstört. Hon lider nu av demens. Mamma känner inte igen människor, blandar ihop dem med andra, vet inte vilka som lever eller som har flugit till himlen (såsom hennes egna mamma). Hon vet vilka vi, barn, är men hon kommer inte ihåg sitt egna barnbarn, och hon blandar ihop sitt liv, som hon levt, med våra liv. Att min syster ska ha tvillingar, att jag ligger på sjukhus för att jag har fått något problem med hjärnan och så vidare...

Det skär nåt så djävulusiskt i mitt hjärta. Jag gråter... Den mamma man haft är borta. Hon finns kvar med sitt leende och sin kropp. Men hennes hjärna är nu fylld av spöken, mardrömmar och demoner som gör henne förvirrad, ledsen och rädd. Och man försöker berätta att huset är hennes, att banken inte ska ta det, att det inte finns något att vara rädd och ledsen över men det hjälper inte. Hon är fångad därinne i sin hjärna och fylld av rädsla...



Hon fyllde nyss 56 år. Vi barn, vill att hon ska få vård på ett boende så att hon ständigt har översikt, att hon kan träffa andra människor.. Just nu bor hon själv uppe i skogen och hon kan inte köra bil (har aldrig kunnat) och har inga människor nära sig förutom grannen som kommer över varje dag och kollar till henne efter jobbet. Jag är så otroligt glad och tacksam för det samtidigt som jag vill ta mitt pick och pack och flytta hem till Sverige igen för att vara vid mammas sida. Jag vet att det antagligen inte kommer göra skillnad då allting sitter i hennes huvud men på något sätt inbillar jag mig och tror att det ska göra skillnad. Stenungsunds kommun vårdmotto är: Alla ska vårdas i hemmet... Vi får se vad framtiden bär. Men jag är så rädd att hon ska förirra ut sig i skogen och ramla eller något annat.
Det gör verkligen ont. Jag ska flyga hem i juli hoppas jag för jag måste jobba lite mer extra så jag får ihop pengar för biljetten.

I alla fall. Glad Mors Dag älskade mamma Wenche. Jag älskar dig så och du fattas mig.


lördag 25 maj 2013

Squash och filmen Mama

Igår kollade vi på filmen "Mama" som är en skräckfilm med kära Jamie Lannister från Game of Thrones. Eller ja, med skådespelaren som spelar Jamie; Nikolaj Coster-Waldau från Danmark. En mycket fin man. I alla fall, filmen var faktiskt bra, vissa saker var inte bra men jag kunde ta det. Så inatt drömde jag om sjöar och en bäbis. Vi däckade vid 02 och gick upp vid 10 imorse.


Jag cyklade iväg och spelade squash med Debbie kl 11:00. Första gången jag prova på det och jag gillade det. Plus det faktum att du bränner lite över 500 kalorier på 40 min. Helt galet VILKEN DÅLIG KONDIS jag ändå har trots att  man är och rör på sig. Både jag och Debbie sög verkligen på squash så det var bra att vi var på samma nivå :P
Vi bokade kl 11 nästa lördag också.

Så nu går jag runt här hemma med en jävla muskelvärk i baksida lår, armar och skinkorna haha. Jisses. Jag och Mathias var och storhandla förut så nu ska jag laga tacos och sen ska vi kolla på Spartacus säsong 2. Vi har sett 1:a säsongen och 3:e så nu går vi tillbaks för att kolla 2:a då den är helt fristående.

Provet i torsdags kändes OK, dock hade vi alldeles för lite tid så jag fick lämna in provet utan sista sistan ifylld men ja ja.... Skönt att det är gjort. Har iofs en himla massa läxor samt att jag måste hitta en artikel som jag ska prata om i skolan under 10 min på kära holländska.

Köpt vita bekväma hörlurar för runt 400 kr, som också har mikrofon,
så nu babblar man ännu mer med syrran på Skype ;)
Väldigt skönt att vara ute och gå och lyssna på musik med bra bas.

onsdag 22 maj 2013

Rensar ut

Mellan sjön Blaarmeersen och en å
Jag borde egentligen plugga nu men har nada motivation. Jag har vetat om det här provet i 2 veckor och ändå har jag bara halvpluggat 1 kapitel under 2 kvällar. 4 kapitel har vi prov på imorgonkväll. Jag känner att det får gå som det går. Man vet ändå inte vad man kan förvänta sig från en lärare. Jag vet att denna läraren är mycket hårdare så förväntar mig inte att det kommer gå bra.

Sen har det ju varit annat som kommit i vägen. Som mitt extrajobb. Jag har jobbat varje dag i 7 dagar. Jobbade över helgen. Detta är för att det är så sjukt mycket att göra på extrajobbet med ny klockmodeller, ny programvara, nya hemsidor... allting på en och samma gång och tyvärr har det inte fungerat helt smärtfritt så det är en MASSA klagomål. Och även om vi jobbar jättehårt och mycket så märks det inte då det hela tiden kommer in en massa samt att man bara jobbar extra. Så vi fick göra en punktinsats i helgen. Jag är bara glad för extrapengarna. Vill ju kunna åka till Sverige igen. Sen är det ju alltid en massa annat du vill ha/behöver ;)

I sju dagar har jag nu kört en detox, dricker massa vatten blandat med Detoxin (hallonsmak) och det händer en massa konstiga grejer i kroppen när man rensar ut all gift (socker, E-medel) så man luktar konstigt, har huvudvärk, bajar och kissar en himla massa (kanske too much info) samt att man känner sig lite sjuk med lätt feber och ont i halsen. Men nu är det på bättringsväg :) Bort bort med skiten.

En del av stigen/vägen som går runt sjön


Jag har nu också gått morgonpromenad. 5 dagar förra veckan men satsar på varje dag denna veckan. Pga jobbet i helgen så blev det bara inte av. Men nu kör jag. Man mår verkligen så himla mycket bättre och gått ner 1 kg.
Det är också skonsammare för mitt knä. Jag måste verkligen ringa läkaren för att boka operationen av min meniscus.

Jag kommer också att anmäla mig till World of Shape Fitnessfight 6 månaders programmet. Det är verkligen ett koncept som fungerar och de som jobbar med WoS är verkligen så snälla och fantastiska. Du kan följa dem genom deras Facebook-sida. Dom är verkligen bäst på att svara på kommentarer och peppa. Jag kommer även att få boken "Fitnessfighten för alla" som grundaren av WoS har skrivit.

Om 28 dagar kommer min fina kusin Anna hit och hälsar på från en onsdag till en lördag (på söndagen ska jag och Mathias på en rockfestival). Det ska bli så himla roligt! Vi ska promenera en massa. Har sjukt mycket att visa ju. Samt gå och se nya Superman filmen "Man of Steel".
Jag har fina widgets på min mobil som räknar ner till allt roligt :D

Kram


Nedräkning till roliga saker :)
Jag hoppas jag kan lägga
till Sverige snart också. 


onsdag 15 maj 2013

Vårängeln flög iväg

Senaste veckan har det varit blöt, syndafloden vräker ner på mitt huvud. Dock gör det inte så mycket för det är fortfarande ljust men självklart vill man ligga i solen och läsa en bok :) Kollar man framåt en vecka i väderprognosen så ser det inte ut som syndafloden har några planer på att bege sig till Afrika. Dock gläds jag åt att Sverige ser ut att få det fint till helgen.

Mathias farfars och farmors hus. I bakgrunden ser man en av hästarna. Sån himla fin gård.
Fina trädgården

Annars tänker jag mycket på min syster som inte har det så lätt nu. Alls. Dom måste flytta för det andrahandsboendet dom  hyrt i 2 år kommer upphöra då ägaren måste sälja sin lägenhet (för att Bostadsrättföreningen bestämmer detta. Jävla jesus fasoner). Sån idioti med bostadsrättsföreningar att jag spyr. Och det är ju nog toklätt att få tag i en bostad på mindre än 3 månader när dom har försökt i flera år. Och trots en son med en allvarlig muskelsjukdom så får dom inte minsta hjälp från något håll i kommunen. Och hon ska föda om mindre än 4 veckor!
Jag fattar inte hur det kan vara så jävla idiotiskt med boende i Sverige. Här i Belgien bor det över 11 miljoner människor som trängs och bökar och stökar. Belgien är lika stort som Skåne och Småland tillsammans plus lite till och ändå är det sjukt lätt att få tag i en lägenhet här.




Sen tänker jag en massa på mamma hela tiden och det skär verkligen i hjärtat. Det är svårt att prata med henne för hennes minne är så.. knasigt. Blandar ihop allt och säger grejer som inte stämmer. Man vet inte vad man ska tro. Syrran får ju också här ringa till sjukvården och tjöta på människor som typ ringer tillbaks efter 3 VECKOR (?!). Mammas hygien sköts jättedåligt :( Jag vill liksom bara flytta hem för att ta hand om mamma och vara med syrran. Någon borde skynda på den där klonmaskinen.

Med skolan går det okej. Läraren är väldigt bra, tack gode gud. Men Kwinten är klart bättre. Prov i nästa vecka som kommer vara jättesvårt enligt läraren. Det är så sjukt mycket nya ord och uttryck att jag börjar känna mig stressad när jag sitter i klassen. Vi fick ett papper igår med 80 meningar som vi ska lära oss utantill tills nästa tisdag. Jisses. Plus 4 kapitel och andra kopior.
Gick och köpte en grammatik bok så jag har något att slå mig i huvudet med....

Nu blir det frukost och sen promenad. Ska försöka hitta en kaffemugg till Mathias som han kan ha i bilen. Ingen aning vart jag ska börja leta efter en sådan så kommer nog bli ett dagsprojekt. I syndafloden ;)


onsdag 8 maj 2013

Min söta mobilväska

Då har man cyklat runt i regnet och varit och tränat :) Underbart. Tränade axlar och mage idag. Imorgon blir det något annat. Var roligt att tjejen bakom disken kände igen mig och hejade glatt och fråga om allt var väl.

Tänkte slänga upp en bild på "mobilväskan" som jag köpt för 35 kr inkl. frakt via Ebay. Precis perfekt storlek för mobilen samt att det är en fika på baksidan så jag kan har kort och nycklar där. Kan också förlänga remmen så det blir som en "vanlig" väska. Jag har precis kommit ur duschen och har på mig mina favvo myskläder. Solen har tittat fram också. Nu ska jag laga chicken enchiladas för älsklingen är på väg hem. Ha det gott :)


Älskade värme och cykel

Det har varit många varma soliga dagar de sista dagarna och det har varit full fart så därför har det inte blivit att man satt sig ner för att skriva. Igår hade vi runt 27 grader och sen kom världens oväder in på kvällen. Var så kvavt innan. Jag hade världens huvudvärk när jag satt i klassrummet... Och så braka det löst. Regn och åska. Så vackert, så renande. När jag kom ut från skolan vid 22-tiden så drog jag djupa andetag för det luktade så himla gott....

Älskade syrén som blommar och luktar så gott :) Tänker på mamma, sommar och skolavslutning.

Coolt uppträdande med trummor från ett japanskt gäng


Nu kommer det blir regn resten av veckan ser det ut som. Kanske man blir hemma mer och tar tag i lite grövre städning. Man har liksom inte tid ;)
I söndags hittade jag och Mathias en cykel till mig via Kapaza (Blockets motsvarighet i BE och NL). Mathias SMS med damen och vi åkte hem till henne och jag fick cykla runt på innergården. Cykeln var jätteskön att cykla på. Så himla stor och hög var den också. Betalade 100 euro för den. Nu står den här i mitt vardagsrum. Vågar inte ha den ute på gatan för trots att min förra cykel stod fastkedjad vid ett räcke i väggen så stals den ändå. Men jag hatade verkligen den cykeln så gör mig inget även om det är lite ledsamt då jag fick den från Mathias farfar och farmor.

Fina coola bekväma cykeln :) Älskar den! Bästa cykeln ever. Ska köpa ett till lås. Dom stjäl verkligen cyklar som galningar här vilket är sjukt för ALLA har en cykel i den här staden så förstår inte varför det behövs ;)


Ikväll ska vi äntligen hämta upp vår nya bil. Mathias har varit otålig i flera veckor tihi. Så roligt och skönt. Imorgon är han ledig, jag ska dock jobba 9-13 men sen ska vi på åka på äventyr och gå på bio. På fredag bär det av till Eindhoven i Holland för inflyttningsfest hos min vän Pim och vi sover över där till på lördag. På söndag är det Mors Dag här i Belgien, och många andra delar av världen, så vi ska vara hos Mathias föräldrar hela dagen.

Nu är det 6 veckor, snart 5 tills min syster och hennes kille ska få träffa Vikings lillasyster. Jag är så sjukt exalterad och spänd över detta. Samtidigt är jag en hispig hönsmamma och oroar mig för förlossningen. Men det ordnar dig alltid i slutändan så bara att slappna av.

Nu blir det till kiosken och hämta upp ett paket som jag beställt från Ebay. En speciell väska för min "lilla" mobil. Sen cykla vidare till gymmet :o Inte varit där på år och dar men nu när jag har en grym cykel att segla fram på genom stan så är jag taggad.

torsdag 2 maj 2013

Maj maj måne

Ikväll är det skola. Hade min första lektion med nya läraren i tisdags. Det skumma är att läraren är sjukskriven i minst en månad så vi fick en vikarie och enligt vår gamla lärare (som jag snacka lite fort med på rasten) så är denna kvinnan MYCKET bättre. Hon är väldigt livlig när hon pratar men väldigt strikt. Sjukt strikt. Hon blir liksom nästan arg om man uttalar ord lite fel. Man ska ju dra ut orden så mycket här. Jag blir så sjukt osäker och nere. Så när jag kom hem i tisdagskväll kändes det sådär. Känner mig bara så himla omotiverad att gå då jag inte har något intresse att lära mig språket då jag finner grammatiken så himla svår. Önskar man var barn på nytt där man bara härmade de vuxna. Inga regler, bara att lyssna och köra på som en härmapa.

Igår var det 1:a maj och Mathias var ledig med mig så vi grillade med mina klasskamrater och sen kom Debbie dit och mötte upp mig och vi stack in till centrum och gick runt och käka glass och njöt i solen. Mathias stannade kvar med mina klasskamrater och lirade volleyball. Så coolt. Jag och Debbie lite Kriek och sen körde hon hem mig vid 18. Vid 20-tiden stack jag och Mathias till en annan BBQ och var där till 22. Så det var en himla rolig och mysig dag och jisses vad jag brände mig i ansiktet :o Mathias också och det är första gången jag någonsin ser att han fått lite färg i ansiktet. Han är ju blekare än Mr. Edward Cullen ;)  

Luca från Italien och Anna från Poland. Underbara människor :)

Anna och min älskling. Närmast är Ella som är Lucas belgiska flickvän och i bakgrunden ser man Daria från Poland med ett rack och hon spelar mot Luca som gömmer sig bakom Mathias ;)