torsdag 31 januari 2013

Klara Dutch och Sverige

Sitter här och försöker skriva en lista på allt jag ska göra innan jag drar vid 12-tiden idag haha. Typiskt mig att vara ute i sista sekund inför en resa men har bara inte haft tid att fixa med det förrän nu. Jag är så himla glad för igår fick jag reda på att jag klara min Dutch nivå 2. Det var inget bra resultat men jag skiter i det nu för jag är bara glad att slippa den där värdelösa läraren. Nivå 3 börjar på måndag men jag kommer inte vara där för är i Sverige då. Nya läraren heter Lies (uttalas Liz) och jag hoppas verkligen hon är bra. Har svårt och tänka mig att hon kommer vara sämre.

Dags och städa och packa. Här i Belgien är det runt 12 grader och regn. Igår var det jättesoligt och vackert men nu ska det regna en massa. Det är så skönt att det är varmt igen.

Kram på er :)

måndag 28 januari 2013

Otur ja!

När jag äntligen varit toklycklig i ca 5 dagar så kommer självklart ett nedslag.  Igår fick jag meddelande att mina hyresgäster säger upp lägenheten då dom ska separera.  Vi har 1 månad åt båda hållen så dom betalade precis sista hyran. Detta gjorde att jag fick en klump i magen och blev väldigt orolig då jag har fått godkänt av föreningen att hyra ut ett år och nu måste jag få godkänt av föreningen med ny hyresgäst samt hitta någon på 4 veckor som vill bo där i 5 månader. Plus internet måste föras över till den nya personen annars blir det 1 års bindningstid  Och alla mina möbler och kartonger som i förvaring hos min hyresgästs föräldrar.. Måste hitta nytt för det också. Jag blir tokig. Och att göra allt detta på distans. BLIR GALEN!

Jag hade kört till Sverige och hämtat det om vi hade bott i en större lägenhet. Men vårt kontrakt här går inte ut förrän i april och vi har inte ens börjat tittat på en 2a. Plus att jag är så kluven för vet inte om det blir Belgien längre eller Sverige. I slutändan kommer det bli Sverige men frågan är bara när. Vill gärna lära mig flamländskan flytande.

Allting kommer ordna sig det gör det alltid men det är svårt att tänka bort den där klumpen i magen. Har till och med funderat på att sälja men februari är ju typ sämsta månaden att sälja en lägenhet i plus att jag gärna hade gjort en renovering i köket innan. Men jaa... 100 tankar.

Nu har jag tränat och städat så nu blir det frukost och sen försöka plugga inför provet ikväll. Blääää.

Kram kram på er

fredag 25 januari 2013

Till min Älskade Lillasyster



Jag lyssnar på denna låtern dagligen och tänker på min familj och vänner. Speciellt min fina underbara lillasyster som har gått igenom en hel del på sistonde och fortfarande kämpar med allt nytt som har hänt i hennes liv. Man ska verkligen värdesätta sina familj högst. Finns inget viktigare. Jag kommer att ägna ett inlägg åt det hon varit med om men under tiden får ni gärna besöka hennes blogg: Älskade Syster, Älskade Rockabillyfamily

Lyssna på låten och läs texten <3


Rascal Flatts - I Won't Let Go

It’s like a storm
That cuts a path
It breaks your will
It feels like that
You think you're lost
But you're not lost
On your own
You're not alone

I will stand by you
I will help you through
When you’ve done all you can do
And you can’t cope
I will dry your eyes
I will fight your fight
I will hold you tight
And I won't let go

It hurts my heart
To see you cry
I know it’s dark
This part of life
Oh, it finds us all
But we’re too small
To stop the rain
Oh, but when it rains

I will stand by you
I will help you through
When you’ve done all you can do
And you can’t cope
I will dry your eyes
I will fight your fight
I will hold you tight
And I won't let you fall

Don’t be afraid to fall
I’m right here to catch you
I won't let you down
It won't get you down
You're gonna make it
Yeah, I know you can make it

Cause I will stand by you
I will help you through
When you’ve done all you can do
And you can’t cope
And I will dry your eyes
I will fight your fight
I will hold you tight
And I won't let go

Oh I’m gonna hold you
And I won't let go
Won't let you go
No, I won't

måndag 21 januari 2013

Skolbabbel

Sitter här med trött ögon. Har drömt om verb, perfektum och grammatik hela natten. Bara rabblat "scheidebar verba". Ikväll är första delen av exam med att Lyssna. På onsdag är det den största delen med att skriva nästa måndag ska jag tala i 10 min. Jag hatar de 2 sista delarna. Pluggade och städade igår hela dagen. Och gjorde tacos =) Judit kom hit sent på eftermiddagen och stanna till 21. Fick pluggat igenom 2 kapitel så har 2 kvar innan kvällen. Skönt att jag la upp mitt studentjobbsschema så jag inte jobbar måndagar eller onsdagar när då jag vet att det är prov och annat på kvällarna så jag kan plugga på dagaen. Om jag klarar det och hamnar på nivå 3 så ser det ut som skolan kommer vara på tisdagar och torsdagar istället. Men vi får se då jag inte vet om jag ska fortsätta läsa på "snabb" nivå eller gå till långsamt då jag hört att nivå 3 är väldigt svår. Och då är dagarna detsamma.

Om 40 min ska jag vara hos sjukgymnasten och sen bär det av till immigration för att se om jag få ut det jävla ID kortet. 3:e gången gillt? :P

Kram på er, hoppas ni får en kanon dag och en fin vecka.

Min bakgrundsbild på datorn just nu :) Tänker på Sverige. Så fint :)


lördag 19 januari 2013

Det är svårt det här med ringar

Sitter och försöker pluggar. Är så jäkla tråkigt att jag dör. Blev istället att jag pilla med bloggdesignen. Är inte helt nöjd med den men får duga så länge =)

Idag var vi i Antwerpen och shoppade. Blev lite tekniska datagrejer till Mathias, en efterlängtad hårfön till mig nu när det är så jäkla kallt samt en ny mössa då jag tappa min förra på bion :/ Fick också handlat två coola tröjor från Disney Store till Viking som jag tror kommer uppskattas ;) Vi tog tåget dit och hem då det tydligen är halva priset på tågbiljetterna på helgerna här. Fick man lärt sig något nytt :D Det gillar vi.  Smidigt då Antwerpen inte är en lätt stad att köra i samt hitta en ledig parkering.
Sen föreslog Mathias att vi skulle kika på förlovningsring till mig. Så jag fick peka ut några stycken som jag gilla och sen få ner det till 2 st olika haha. Söt han är min älskling. Jag blir helt pirrig i kroppen. Men det är himla svårt det där. Man ska ju liksom ha ringen för resten av livet. Jag kan ingenting om vad som är en "bra design" :P Får nog googla lite haha :D Det kommer i alla fall bli i vitguld. Det är det enda jag är bombsäker på. Jag frågade Mathias vad han ville ha för typ av förlovningsring och han kolla jättekonstigt på mig O.o Tydligen så är det väldigt få länder i världen där både mannen och kvinnan bär förlovningsringar. Här bär bara kvinnan. Så vi får se. Jag vill gärna att vi båda ska bära.



Annars har familjen hemma fått lite glädjande nyheter i allt det tråkiga som varit på sistone.  Äntligen! Jag kommer att skriva ett längre inlägg om det som hänt inom en snar framtid men vill bara kolla så att det är ok.

Kram på alla goingar. Jag kommer försvinna in i pluggvärlden. Gud vad jag längtar tills det här är klart om 8 dagar.

onsdag 16 januari 2013

Guess what?!

Yepp jag pluggar. Har ett prov ikväll igen. I måndags gjorde jag provet och va fan svinsvårt. Lämna in det och läraren kollar på det lite hastigt och menar på att jag gjort fel, att jag har missförstått.. Då det inte fanns tid att diskutera så kommer jag göra det ikväll. Det var inte bara jag som hade "missförstått".... Nästa vecka är två exams, veckan efter det sista. Måtte jag fan klara nivå 2. Som det känns nu kommer jag inte göra det och detta enbart för att läraren är så jävla kass. Försöker få Mathias att lära mig men det är svårt för han, då han inte kan förklara något. Sitter och googlar runt en massa själv men inte så lätt. Jag hatar när andra människor påverkar MITT resultat. Jag håller på och skriver världens längsta brev till House of Netherlands för att förklara vilken värdelös och oorganiserad lärare han är. Som tex provet jag ska ikväll.. Det kom han på i måndags så han upptäckt att vi missat ett prov i början av terminen. Vaddå  "vi missat"?! Det är ju fan hans fel. Vi har ju inte ens fått en agenda vad vi ska lära oss :S Han borde inte få vara lärare.

I alla fall så kommer den närmaste veckan bestå av bara plugg. Lagt in en timme i kalendern varje dag från och med imorgon. Annars blir det att man slackar och hoppar det.



Det är mycket med jobbet också nu med att lära upp nya, samt att dom höjt kvoten för antal tickets/calls man ska klara med 30% och att det är en massa utbildning då det släpps nya produkter.

Det positiva är att jag äntligen fått fixat så jag kan resa hem till moder Svea. Så torsdagen den 31 januari flaxar jag hem med Brussels airline och flaxar åter tillbaka den 6 februari så blir 6 dagar hemma i Svea där jag bara ska gosa-posa med min Syster Yster :) Mer kommer jag inte boka upp utan vi tar det som det kommer. Alla är välkomna att hälsa på i Varberg :) Det goa är att hade jag inte haft min voucher så hade denna resan kostat mig 562 euro men nu blev det bara 99 euro :D Löve! Fortfarande dyrt jämfört med Ryanair ;)

Tillbaks till att tvätta sista fönstret. Pweh. Snart är julen helt bortstädad :)

måndag 14 januari 2013

Hej å hååå

Denna veckan och nästa vecka kommer vara galet mycket plugg. Har pluggat inför 2 prov jag har ikväll samt att i nästa vecka börjar exams för nivå 2. Jag MÅSTE klara nivå 2 så jag kommer vidare till nivå 3 och slipper läraren. Har fått reda på att han bara kör nivå 1 och 2 så kommer för alltid slippa han :P Vi har 3 examens. Förs lyssna, sen skriva och sist tala. Det är den sista jag är mest nervös över. Men jag ska ge järnet hela veckan. Har också en massa inbokat med sjukgymnastiken och jobb. Man går också runt och väntar på lite provsvar åt familjens vägnar som jag vid alla himlens portar hoppas är positiva för det kan verkligen behövas nu.

Jag sitter och väntar på att min kollega Alexander ska SMS tillbaka till mig så jag kan boka biljetterna för att åka hem i början av februari... han är fan inte snabb på att ta beslut :P

Jag håller också på att ta ner julen i fönstren. Tar ett tag att skrubba bort fejk snön från dessa gigantiska fönster :o Kommer inte köra på det nästa jul om vi bor kvar här för fönstren är för stora, jag får stå och hänga på en stege ;)

Knät blev sämre i helgen, vet inte exakt vad det beror på? Kanske att jag kröp omkring på golvet i timmar och skruva ihop en gigantisk byrå. Nu i efterhand kan jag känna att jag nog skulle kört på en lägre variant av byrån men det blir alltid bra i slutändan ändå :D

Ha en go go go go vecka <3

lördag 12 januari 2013

Stjärnan i mitt fönster

Hej på er goingar! :)
Jag sitter här i soffan och är omgiven av massa små kartonger. Jag ska börja packa ner julen är tanken fast jag har ingen lust. Runt 100 kulor har vi granen ;) Glaskulor som försiktigt ska packas in i sina lådor. Sen ska adventsstjärnorna ner från fönstren också...

Fick släpat upp Mathias tidigt imorse, runt 10-tiden. Stack till IKEA och handlade en byrå. Äntligen! Sista möbeln till vår lägenhet. Så skönt att ha ett ställe att gömma alla papper och småsaker i. Nu trycker vi in allt i våra garderober och det är en enda röra. Fick också handlat gardiner, mörkblåa sammet, för jag känner att de tunna vita är lite för somriga då snön snart kommer hit ;) Älskar verkligen gardiner och sängkläder :D




Vi har också varit iväg och köpt en Nespresso maskin till Mathias samt små koppar. En försenad julklapp till hjärtat mitt. Jag dricker fortfarande inte kaffe och kommer aldrig att göra det heller men skönt för han att ha på morgonen. Önskar det fanns "varm choklad" kapslar ;) Blev en liten röding. Mathias fick bestämma färgen (*host-jaghadevaltsvart-host*).



Annars så räknar jag Points med Viktväktarna och jag måste säga att jag gillar "Vv Online" konceptet. Det fungerar. Jag som är lite av en tävlingsmänniska samt älskar att lösa uppdrag tycker det är kul. T.ex så kan man bli sugen på något som godis och då kollar jag upp hur mycket points det skulle bli att äta 10 bitar. Kanske 8 points vilket är lika mycket som en middag. Då är det inte värt det utan man käkar en frukt och grönsak och börjar dona med middagen. Tycker det är kul att planera pointsen över dagen så man inte överskrider. Man lär sig en sjukt massa vad man kan äta istället samt vilken dag i veckan man vill frossa lite. Idag kommer bli en sån dag för jag ska göra "chicken quesidillas" till middag samt att jag vill äta popcorn och dricka lite cola på bion ikväll när vi ska se "Gangster Squad" med fina Ryan Gosling ;). Är så skönt att man inte behöver gå på en diet utan bara att hitta ersättning och ha mindre potioner samt äta en massa frukt och grönsaker. På en vecka har jag gått ner 1, 3 kg. Har äntligen inhandlat en våg också så jag kan se fett % och vätska. 320 kr var ett helt ok pris :) Nu jävlar ska det bli ordning på torpet så man läker och kan komma i gång med träningen.




Har varit hos kiropraktorn Thierry 2 ggr nu och ska dit på måndag igen. Han är så fantastisk. Förklarar allt och knäcker och masserar och drar i mina leder. Jag har en "sprained joint facet" i nedre delen av ryggen samt inflammation i bröstkorg och nacke så jag kör ispaket varje dag á 5 min. Sen är min vänster fot helt paj och klen så ska stå på ett ben så ofta jag kan och träna min balans. Det är helt sjukt hur allt hänger ihop.
Jag går också hos sjukgymnasten Benédict för mitt knä. Hon menar på att det är en inflammation i mitt knä och jag har en massa vätska där. Så just nu jobbar vi med att få bort inflammationen samt bygga upp mina benmuskler för att avlasta knät. Jag får terapeutiskt ultraljud i 10 min samt elektro chockvågor i knät under 10 min. Sen gör vi övningar som jag också gör hemma. Behagligt och det hjälper verkligen.

Nä dax att sätta igång och packa undan julgranen samt börja med middagen :) Ha en go lördag gosisar.

lördag 5 januari 2013

Trettondagshelgen

Sen jag startade bloggen och började skriva aktivt i den (sen i juli) så har jag haft drygt 4,300 besökare från hela världen. Mest från Sverige och USA :) Lite kul.
Vi har precis kommit hem efter att ha hälsat på farfar Noël och farmor Antoinette. Alltid lika mysigt och vara på deras gård med hästarna, getterna och hönorna. Det riktigt kliar i fingrarna på mig när jag är där att få gå ut och börja mocka, slita i buskar och plantera blommor och gräva diken. Det är så tillfredsställande att göra något och se resultat.  Men vi drack lite champagne och pratade framför brasan. Då Mathias fortfarande snarkar järnet från sina halsinfektion och öronproppar inte ens hjälper så är man gott trött då man vaknar 20 - 30 ggr per natt. Höll på att somna framför brasan flera gånger tihi ;)



Vi var hos läkaren i onsdags då Mathias andra antibiotikakur inte hjälpte något denna gången heller. Han fick nu en tredje kur, med penicillin denna gången, och hjälper inte den så kommer han bli skickad till en specialist och få sina mandlar bortopererade. På ett sätt så hoppas jag på det senare då man själv växte upp som öronbarn med öroninflammation och halsfluss jämt vilket var sjukt smärtsamt men läkarna vägra operera bort mandlarna även om föräldrarna bad om det. Mamma fick sina bortopererade som liten och jag vet många vänner som fick det samt deras barn. Men jaja ... :)
Läkaren kollade också på mitt knä med min Baker's cysta och sa att jag inte behövde göra något åt den då den var såpass liten och harmlös. Den kommer försvinna med tiden men skulle den inte göra det så blir det kortisonbehandling och operation. Så hoppas den försvinner. Han böjde mitt ben och höll på ett tag och sen fick jag piller som jag skulle ta i 2 veckor samt en remiss till sjukgymnast som jag ska gå till 3 dagar i veckan i 3 veckor och sen ska jag återkomma för att se om det hjälpt. Mathias kommer ringa på måndag så jag får bokat tid. Jag hoppas mitt belgiska ID kommer nästa vecka.



Jag har börjar följa mina nyårsmål med sjukgymnastik och jag har även varit hos en kiropraktor. Det var riktigt grymt. Han förklara en massa och visade att problemet sitter i mellan mina skulderblad och det var därför jag fick ryggskottet. Samt att det kan inte läka för jag är så stel i ryggen och det drar neråt mot ryggslutet. Så han tryckte ihop mig som en boll och pressade så hela nedre delen knakade och brakade. Känns väldigt bra nu några dagar senare. Jag har också fått en övning jag ska göra samt att jag måste ha ispacket på bröstkorgen och revbenen för 5 min varje dag. Jag ska ditt på tisdag igen och se om det är på väg åt rätt håll. Kostade 400 kr första gången men sen kommer priset går ner. Helt ok för i Sverige betala jag 650 kr för 20 min. Mycket pengar går till sjukvård nu men ja det är mitt egna fel för att jag inte tagit tag i det tidigare.



Jag har också anmält mig till Viktväktarna Online som jag ska köra i 3 månader. Tyvärr kan jag inte få ner appen då jag har en belgisk operatör och Google Play känner av det. Men när jag åker till Svea nästa gång så ska jag köpa ett kontantkort och ladda hem appen. Ska kolla med mitt jobb och prata med min kollega Alexander om att ta 2 av mina pass men jag hoppas kunna flyga hem till Svea onsdagen den 30 januari och komma tillbaks måndagen den 4 februari. Håller tummarna att det går för jobbet, för skolan, och för Brussels airline :P
Jag ska göra en utvärdering hur det fungerar med Viktväktarna Online om någon månad.

Nu ska jag bada .. wieee :D .. behöver städa också.. Kram på er :)