måndag 29 oktober 2012

Helgen som gick

Fredagen började med möte kl 10 på jobbet. Det gör det varje dag. Där berättar Team Captain vilka som som fick mest intervjuer och inputs dagen innan. Förra veckan hade gått sådär för mig med ca 3 intervjuer om dagen. Iaf på fredagen kommer TC med gliringar mot mig att jag kan göra mycket bättre då ja varit där i 2 veckor. Hade då varit där i 6 dagar och ringt. Det sjuka är att man har så hög arbetsmoral så man sitter och ringer non-stop och man gör verkligen sitt bästa. Detta jobbet är verkligen att man är kung ena dagen och nobody nästa dag. Men jag blev så jävla lack då hon säger att jag kan försöka bättre och att man kommer göra utvärdering på mig. Typ hota. Jag har full förståelse för sånt här om man faktiskt inte gör sitt jobb..
I alla fall. Du må tro min lycka när jag såg att ett nytt jobb kommit upp i Gent i lördags. Sökte det direkt. Är bara halvtid men pendlingen är sjukt störande som jag har nu då jag mån-ons kommer hem runt 22 pga av jobb och skola. Man kan inte riktigt sköta maten dom dagarna heller.
Så nu håller vi tummar och tår. Kommer man slippa kostnaderna för tåg också.

I fredags gick jag ut och åt middag med Judit o hennes arbetskollegor för att fira hennes födelsedag. Fick släpat med Mathias som inte ville... Väl där så drack vi några öl, åt och bara tjöta. Var jätteroligt och avslappnat. Längesen jag skratta så mycket. Mathias tyckte det var roligt också ;)
I lördags tog vi det lugnt med film, tv spel, och bio. Vi såg Skyfall. Den var ok. Jag gillar andra filmer mer såsom Taken 2 och nya Bourne filmen. Fick storhandlat också.
I söndags kollade vi serier, filmen Silent Hill som Mathias inte sett samt spela tv spel. Ruben och hans tjej kika förbi också. Så det har varit en väldigt skön helg. Behövligt.
Jag är så glad att det inte är någon skola denna veckan samt att man är ledig torsdag fredag :)


Kramar Tessie

onsdag 24 oktober 2012

The "ComicCon" fair

Hejsan svejsan,
I söndags så skulle vi till Mathias föräldrar runt 12:30 och äta brunch. Vid 10-tiden så fick Mati ett sms från Stephen som fråga om vi skulle med till Fairyland idag.
För några månader sen så nämnde Mathias något om detta utan att förklara närmare vad det var så jag antog det var en av de stora tivolina som kom till stan. Dom har ju tex Winter Wonderland varje december.
Så jag uttryckte lite försiktigt att det regnar ju. Men babe det är inomhus svarar han. Oh ett inomhus tivoli?
Sen visa han på nätet och då förstod jag att det var en mässa. Jävla engelska som har ordet "fair" för båda orden :P

Så nu blev det väldigt bråttom så vi stack till Mathias föräldrar vid 12 och åkte därifrån vid 14. Kortaste tiden vi någonsin varit där ;) Men det är alltid väldigt mysigt. Prata mycket om Mathias nya jobb och mitt.
Sen mötte vi upp Stephen och Elin vid deras hus och körde till Flanders Expo. Vi var där mellan 14:30-18. Jag har fortfarande ont i vaderna av allt gående vi gjorde ;)
Det var så gulligt för massa familjer var där som hade klätt ut sig. Det var så galet mycket att titta på, mest grejer från Kina och Japan som serietidningar, figurer från filmer och leksaker. Skådisar från The Walking Dead och True Blood var där och skrev autografer och det var coolt :)
Nästa år när vi går dit så ska vi klä ut oss också. Var cosplay tävlingar och folk var väldigt kreativa. Var mycket bättre och trevligare än jag trodde :)




Snygg outfit på scenen :)












































Kramar,
Tessie

tisdag 23 oktober 2012

Mitt jobb

Idag har jag jobbat exakt en vecka på mitt extrajobb. Och jag kan säga att jag är jäkligt glad att det bara är några veckor, till slutet av november för det är inget roligt alls.
Jag jobbar 10-17 mån-ons pga av skolan och intergrationsprogrammet och 10-18 tors-fre. Vi stämplar in och ut samt att vi är övervakade med övervakningskameror i varje hörn förutom toaletten :P Vi har inget internet och får bara använda våra telefoner på rasterna. Kaffet kostar pengar. Så ja arbetslivet är lite annorlunda än i Sverige. Men det sämsta är ändå hur dåligt betalt man har haha. Jag tjänar 10,50 i timmen och jobbar 32 tim i veckan. Det blir 336 minus skatt à 100 euro så 236 euro. Minus 76 för resa 5 dagar så 160 euro veckan och det blir 1376 Kronor i veckan. Jag tjänar dubbelt så bra att vara arbetslös i Sverige ;) Det va vad jag tjänade på en dag förut typ (minus skatt) i Svea. Så det är tur man gör det här för det belgiska ID kortet och att pengarna bara är en bonus.
Jag hoppas och önskar varje dag att jag ska få jobbet på Volvo. Jävla finska ;)




Så vad gör jag på mitt jobb? Jag ringer sjukhus i UK och Skottland och gör kundundersökningar om hur nöjda man är med utrustningen man använder. Tex så ringer jag Chefen för Barnmorskor och fråga vilket märke dom använder på sina ultraljud samt vad dom gillar med utrustningen och vad som behövs förbättras.
Jag måste verkligen trycka på vad dom gillar; "skärmen är bra" räcker inte utan VAD är det som är bra med skärmen tex att den är stor, har bra skärpa osv.
Det är svårt att få tag i chefer.. Så jag ringer runt 100 samtal per dag och får 1-4 intervjuer. Och då gäller det att intervjun är bra för Quality Manager läser igenom varje intervju samt lyssnar på ens inspelade samtal och ger feedback på vad/hur man ska säga/inte säga saker. Annars får man ringa tillbaks och be dem specificera. Är dom glada? Nej det händer att dom lägger på i örat , är sjukt irriterade osv men det är tur man är gammal och inte bryr sig/tar åt sig ;) Men tiden går väldigt långsamt på jobbet. Dock lär jag mig en massa nya läkarord på engelska.

Längtar tills nästa vecka då det är Höstlov för alla lärare så jag har ingen skola/intergrationsprogram samt holiday på torsdag för dagarna är låååånga och när man kommer så kollar vi en serie och sen sover.

Är så spänd och nervös inför morgondagen då min familjemedlem ska få tillbaka 2:à omgången med testsvar då dom denna gången testat enbart för denna jävla sjukdomen så håll alla tummar och tår att första läkaren hade fel!

Mathias var på intervju i fredags för värsta grymma jobbet.
Att jobba som logistiker inköpare för ett kemiskt företag som typ Borealis.
Och han fick det! Sjukt roligt för min gosiga Mathias. Och lönen är galet bra för att vara Belgien, 2700 euro månaden plus lunch checkar. Men det är bara tillfälligt så till slutet av mars. Som med alla jobb här ;)
Så han började igår, snabba puckar ;)

Jag har också äntligen fått mitt SIS-kort som behövs när man ska till läkaren, hämta ut medicin osv.

Kramar Tessie

måndag 22 oktober 2012

De Zweden trip

Hejsan
Nu var det ett tag sen man skrev men det har varit full rulle med resan till Sverige och sen mitt nya jobb. Jag är sjukt slutkörd på kvällarna mentalt.

Jag stack till Sverige på torsdagen och landade runt 16-tiden. Resan gick väldigt smidigt och bra. Syrran med familj plockade upp mig och det var så kul att se hur Viking lös upp som en sol och vinka. Tror nog allt han känner igen mig från Skype-samtalen där man sitter och vinkar och gör grimaser åt varandra. Charmunge ;)

Vi körde hem till brorsan där vi tjöta, lekte och sen beställde pizza som vi käka. Som jag hade längtat efter den svenska pizza ;)


















På kvällen natta vi kidsen och sen kollade vi på film "Columbus Circle" som var helt ok. Mumsade chips, dipp och choklad. Vid 23 däcka vi alla. Jag sov på en uppblåsbar stor madrass och låg och tittade ut på stjärnorna. Då man bor i en storstad som är väldigt upplyst så ser man inte stjärnorna så ofta ;) Jag har alltid älskat stjärnor så otroligt mycket :)

På fredagen gick jag upp tidigt och stack till jobbet så jag var där strax efter 8:15. Herregud va kallt det var med frost. Jag var alldeles för lättklädd men hade packat lätt för att jag skulle få med mig en massa hem. Var himla roligt att träffa alla och tjöta och äta frukost. Jättemysigt. Dom berätta att Sveriges näringsliv börjat dra i handbromsen pga den ekonomiska krisen just nu. Lite tråkigt att höra då man här i Belgien känner av krisen tydligt men jag har inte känt av den när jag jobbade i Sverige.



Stack tillbaka hem till brorsan där dom hade storstädat och putsat fönster då ett par skulle komma och kolla på huset igen.
Vid 11-tiden stack man till Stenungsund med syrran och familj.
Vi åkte till pappas jobb och käka lunch ihop. Fina goa pappa. Tjöta också med Cacke som börjat jobba där igen då han och en massa andra har blivit varslade från sitt jobb.






Sen körde syrran mig till tandläkarn medans dom stack till Johns kusins hus i Kyrekonorum.
Jag går hos världens bästa tandläkarna Hjelm som är privata och ligger på Strandvägen. Gick fort att fixa fast tog lite tid innan jag fick komma in för barnen innan mig lekte och stoja. Så hon bjöd på att limma fast min ståltråd på baksidan av tänderna :o Så himla snällt.
Sen gick jag till Apoteket och handla loss crèmer och annat till mig och Mathias. Dyrt blev det men behövligt då Mathias verkligen tycker våra eksem crèmer är grymma;)
Sen kom syrran och plocka upp mig och vi svängde förbi och kolla på vårt gamla hus på Citronfjärilsvägen i Kyrkenorum ;)

Sen lånade jag bilen och hämta upp mamma och bjöd ut henne på Ti Amo då hon är helt betuttad i Black & White där.
Sen åkte vi till syrran och dom i Kyrkenorum igen där vi packa in oss och körde hem mamma och sen körde dom och släppte av mig hos pappa. Var kul att få köra lite bil igen och syrrans bil är mer lättkörd än den gamla pärlan jag hade.
Satt och tjöta med pappa och Yvonne om böcker. Var mysigt och härligt. Fick MASSA tips på böcker jag ska läsa :)






Vid 23 la vi oss och pappa hade värmt upp gästhuset åt mig.
Vid 05 vakna jag med en smärta i övermakten som jag aldrig känt förut. Typ krampade. Men annars mådde jag bra. Men sov inte så mycket efter det. Yvonne skulle upp tidigt för hon skulle på hundutställning i Göteborg så jag hörde henne springa runt på grusgången utanför. Hon fick ta pappas bil för hennes startade inte. Vid 9:30 gick jag in till pappa och la mig i soffan. Jag mådde fortfarande konstigt så vågade inte käka något. Var rädd jag fått släng av maginfluensa eller något men jag mådde bra förutom det.
Vi kollade på serier, X-factor och Revenge. Pappa gillar verkligen den serien. Får nog börja kolla på den ;)
Sen förberedde pappa maten och grillen och vid 17-tiden dök syrran m. familj upp samt bror och Julia. Och Yvonne. Och Cacke och Jennifer så var fullt hus :D
Jag hade fått i mig lite välling som pappa fixa. Kändes som man var 3 år igen haha. Inte ätit välling sen dess, smaka precis likadant.
Jag fick feber så kände mig som ett otroligt tråkigt sällskap till familjen som käka grillat. Men fick sovit en stund och drack Bambyl. Vid 20 tiden körde vi hem till syrrans place i Varberg. Då var febern borta och magen ok. Var skönt att få komma "hem" och hoppa i slapparkläderna och kolla på teven. Vi kollade på "Just Friends" :) Var längesen. Ryan Reynolds är så bra!

Vid 00:30 somna vi och gick upp vid 08. Då packade jag ner det som fick plats och sen kom fina kusin Anna och hämta mig och körde mig till flygplatsen vid 13 tiden. Var så himla snällt då syrran fick en släng av det jag hade som var någon 12-timmars grej. Var mysigt att bara tjöta.

Det var verkligen underbart att få komma hem och träffa och prata med familjen. Jag är så glad att man bor "så nära" som man gör och att RyanAir är så snorbilligt :D




Nu har man stillat sitt begär lite.
Längtar tills jag åker hem nästa gång :)

Puss på er goingar :)

tisdag 16 oktober 2012

Det är MyCkET nuuu...

Hallåj i bestickslådan,

Tänkte bara säga att jag har en del jag vill berätta om resan hem som var jättemysig och det blev massa familjehäng men jag hinner ju inte just nu. Tar det till helgen, så ni vet :)

Mitt jobb har börjat och det är långa dagar. Jag går upp vid 06:30 och kommer hem runt 21-22 på kvällarna. Jag försöker att inte tänka så mycket på det här för då blir jag galen. Behöver tvätta, handla, städa osv... Men jag får bara hålla andan tills helgen kommer.
Mathias var fantastiskt gullig och hämtade mig precis vid skolan. Jag är så trött. Plus att jag verkligen behöver köpa lampor till cykeln...
Nu borde jag sitta och plugga för har prov imorgon igen men jag har fan ingen ork. Så trött att jag stupar. Måste duscha också men gör det imorgon.

Gonatti gott <3

onsdag 10 oktober 2012

Sweden tomorrow!

Zweden morgen!
Sitter och pluggar nu, går sådär. Hallåååå fokus??
Idag har jag tränat, duschat, cyklat in till centrum där jag uträttade ärenden samt tvättat och lagat mat. Och hållt på med FarmVille 2 :P Fastnat i det nu men efter 2-3 månader brukar jag ge upp. Jag är verkligen en vädur ut i fingertopparna. Jag tappar lätt intresset :P

Så ska man slänga i sig mat och dra om 1 timme till klass, sen hem vid 22 och kolla film med hjärtat och bara mysa. Det är första gången vi är ifrån varann sen vi blev sambos. Jag tycker faktiskt det kommer kännas jättekonstigt. I alla mina förra förhållanden så var man separerade pga studier eller pga bådas jobb. Så då var man van att jämt sova själv, vara själv etc.
Men det är ju bara för några få dagar och jag ser sjukt mycket framemot att få åka hem. Lite fjärilar till och med. Mest lyrsik över svenska mat och svenska pizza haha. Ja förutom familjen och vänner då men dom är så självklara :D
Jag kommer packa imorgon då jag typ inte kommer ta med något alls. Är ju en massa som ska med tillbaka hit :) Jag har ju kläder och annat i Sverige så kommer bli en tandborste samt underkläder, smink och plattång typ.

Kramar goingar :D

tisdag 9 oktober 2012

Sakta reser vi oss ur dimman

Efter i onsdagskväll förra veckan när min närmaste familj fick det negativa beskedet så har man gått runt som i dvala. Helt apatisk. Inte känt att man velat göra något typ som att träna och våga känna efter... Bara motat bort tårarna och boxat runt på klumpen i magen.
Igår var jag iväg till min Dutch klass och på något sätt hjälpte det. Man fick helt låsa in sig i ett rum och rabbla flamländska till hjärnan snurra runt. Igårkväll somna jag tidigt, vid 01 och drömde inte om sjukdomar, att tänderna ramlar ut (som tyder på osäkerhet för framtiden etc).
Jag sov 10 timmar och vakna och vek undan tvätten som hängt i dagar samt att jag tränade. Det känns skönt.

Oavsett vad de klara provsvaren ger så vet jag att det kommer ordna sig. Jag har en bra känsla. Det som inte dödar en gör en starkare. Jag kommer alltid finnas för min familj, dom är viktigast för mig. Jag älskar min syster och bror så otroligt mycket att jag lätt hade offrat mitt liv för dem. Det är det som gör ondast, att veta att de man älskar bär på en smärta. Jag önskar jag hade ett stort suddigummi från himlen så jag kunde sudda bort det onda, smärtan, det sjuka från min familj och min älskade vän Malin.

Igår ringde äntligen agencyn. Var fösta gången dom ringde mig utan att jag behövde jaga dem. Berätta att företaget hört av sig och att antingen börjar den 15 eller den 22. Det beror helt på kunden. Skönt och veta iaf att det fortfarande blir av :P
Försöker boka tid med Immigration igen. Går ju sådär bra att få dag i dem. Har fan ringt i 2 veckor nu. Närmaste lediga tiden kommer la bli i mitten av november.

Nu ska jag käka brunch och plugga inför provet imornkväll.

Kram på er mina änglar

söndag 7 oktober 2012

Förra söndagen..

Var vi hos Mathias kusin och fira hans födelsedag  Mathias har verkligen en helt underbar släkt och familj. Jag tycker verkligen om dem allihopa <3 Vädret var fantastiskt och vi fick massa att äta och dricka. Man får verkligen akta sig för hur mycket man dricker haha. Tyvärr glömde jag min mobil hemma men fick låna Mathias mobil att ta bilder med. Anledningen till att det tagit tid att slänga upp bilderna är för att Mathias har varit lite seg på att maila dem till mig ;) Men här är dom!

Igår var vi Antwerpen och Mathias var så himla gullig och köpte ett par jätte fina skor till mig som är höga och sexiga men också bekväma att gå i. Självklart pallar jag inte att promenera runt i dem i timmar då jag är så ovan vid höga klackar men gud så snygga. Fick också ett par jätte fina svarta byxor som har lite skimmrig beläggning.
Fick hittat en jätte fin gosig present på Disney Store samt att vi köpte en ny parfym till Mathias. Vi käkade på Panos och sen åkte vi hem. Var mysigt :)
På kvällen åkte vi och hämta upp Jeroen och Debbie och sen körde vi till bröllopsfesten. Var väldigt mysigt och roligt och man dansade till fötterna trilla av. Det enda Mathias sa att han vill också gifta sig NU :) Alla säger att vårt bröllop är näst haha. Vi begav hos hemåt runt 02. Somna vid 03 och sov till 12 haha. Idag har varit en tokslapp dag med datorn och nu ska jag laga tacos och sen ska vi kolla på filmen "Perfume: The story of a Murderer" som Mathias säger är väldigt bra. Kollade lite på trailern nu och verkar bra.

Kram på er och var rädda om varann <3

lördag 6 oktober 2012

The bad with the good?

Provet gick såååådär. Man skulle typ bara skriva fulla meningar >< Men nu vet jag vad jag har att förvänta mig till nästa gång som är nu på onsdag för Kapitel 3.

I onsdagsförmiddag var jag så glad för jag hade bokat biljetter hem. På kvällen fick vår närmaste familj hemma väldigt tråkiga nyheter som totalt grumlade lyckan. Det har att göra med ett litet barn och ev. en sjukdom med en tråkig utgång så ja man är verkligen helt förkrossad. Nu ska mer prover tas och om ca 1 månad vet vi alla helt. Jag hoppas och ber hela tiden på mina bara knän att första läkarutlåtandet är helt ute och cyklar.
Iaf så har detta påverkat en väldigt mycket och man kan inte sluta tänka. Tankarna bara snurrar och man har en stor klump i magen och tårarna stiger hela tiden. Men oavsett vad som händer och sker så kommer man alltid göra det bästa av situationen.
Det sjuka är att alla jävla mardrömmar jag haft om obotliga sjukdomar och familjen känns ju nu så här i efterhand ännu mer skrämmande. Att man hade något på känn. Skumt....

Antwerpen means "throwing hand" och här är den kända "hand" statyn.


Nu ska jag och Mathias till Antwerpen för lite shopping, jag behöver hitta ett par jeans och kanske skor. Sen blir det besök till Disney Store för att hitta en gosig present till fina barnet. Vi hade tänkt besöka Aquatopia men efter jag läst recensioner av det så är det många som säger att för det dyra inträdet så får du inte så mycket utan rekommenderar att besöka Antwerpen Zoo istället för dom har också akvarium. Detta zoo är ett av de äldsta i Europa och dom har över 6000 djur. Det tar iaf en halvdag att se allt. Då det regnar en massa idag så kommer vi inte göra det idag utan tar kanske ett biobesök istället. Vi får se.
Ikväll ska vi på bröllopsfest vid 22 strax utanför Brussel.

Kram på er och var jätterädda om varandra <3

onsdag 3 oktober 2012

Jag kommer hem en vända :)

Jaaa bokade biljetter för att åka hem till moder Svea en sväng och krama och pussa på familj och vänner <3 Himla kul! Jag är jätteglader :D Blev runt 900 kr tur och retur med resväska a 15 kg. Vilket är dyrare än vanligt för att man inte kunde vara ute mer i god tid. Inte mitt fel men så blir det ibland. Så nu ska jag hämta hem liter grejer. Som mina älskade Converse, min Vemdalen tröja, jeans, hacka grönsaker-kitet, mixern och sen handla grejer som jag saknar här i Sverige som dip och smör :D

Har pluggat i typ 3 timmar idag och det var bara kapitel 2. Vi får se hur det går ikväll. Godkänd kommer jag nog iaf att bli och mer än så bryr jag mig inte för tillfället. Det viktigaste provet är ändå i november då vi ska både tala, läsa och skriva.
Ska bli himla skönt att inte ha några planer för torsdag - fredag. På lördag blir det nog Antwerpen och på kvällen ska vi på bröllopsfest för Marwin som har gift sig.

Föresten ang mina måndagsmål som jag helt glömt skriva så klara jag galant att inte äta någon skräpmat alls, dock blev det lite godis men jag är väldigt nöjd. Plus att jag träna med The Firm 4 ggr. Och satan i gatan sicken träningsvärk jag efter måndagens pass haha. Kan knappt gå för stramar i baksida lår och rumpa så känns som någon slagit en med en påk.

Jag kommer fortsätta träna med The Firm samt bege mig till gymmet :)

Kramar

Ja-nä-men-så-att...

Alltså man börjar tappa modet.. Nä inte riktigt men det är så oerhört frustrerande det här med jobb. Jag har typ jobbat sen jag var 16 år, heeeela tiden. Även när jag pluggade heltid hade jag 3 jobb. Nu har jag ingenting utan är bara hemma hela dagarna. Vilket iofs en massa mnsk tycker är gott men för mig blir det deprimerande. Jag vill göra något, åstadkomma något, ha rutiner, hjälpa någon... Alltså förstå mig rätt för självklart har det varit fantastiskt skönt att bara få vara hemma så här första tiden i Belgien, att få komma in i allting. Och skolan och integrationsprogrammet tar sin tid så jag förundras över mina klasskamrater som jobbar OCH gör detta.
Jag känner att jag blir stressad av att inte ha något jobb, dels för att jag vill ha pengar men mest för att ha något meningsfullt att göra. Pengarna sinar sakta men säkert. Inte för att det är någon akut fara eller så. Alltså mina pengar, vi har ju Mathias inkomst som tur är :)

Jag prata med agencyn igår och efter den 15 oktober så ska SuAzio ha ett svar när det drar igång. Det är typ över 3 veckor senare än vad dom först sa att det skulle dra igång. Jag letar jobb varje dag men hittar inget som passa min profil då jag är så begränsad för jag inte kan Dutch.
Jag måste bara slappna av. Jag VET att det kommer släppa, ordna sig. Allting sker av en mening.

I söndags skulle jag bädda rent i sängen, så jag håller ena hörnet av täcket i munnen och när jag biter ner så säger det CRACK. Jag har en ståltråd på baksidan av tänderna efter att man hade räls i början av tonåren (12-15 år) och den har suttit som en smäck i över 15 år och nu så lossnar den från en av "limbitarna" på baksidan av ena tanden. Det sjuka är att jag omedelbart känner att tänderna flyttar sig lite. Det känns liksom mjukt nu när man biter ihop. Jättekonstig känsla. Så ska man fixa det här i Belgien? Eller åka hem till Sverige? Och hur lätt kommer det vara att få tid och tandläkarna Hjelm på kort notis? I vilket fall som helst så måste jag ändå vänta lite över 2 veckor innan jag får mitt hälsoförsäkring här i Belgien.

Nu ska jag plugga inför provet ikväll. Känner verkligen inte för det alls :P

Kram kram!