torsdag 30 augusti 2012

Here I am once again...

Hejsan svejsan =)

Har precis slängt i mig kvarg, nötter, houng, frysta hallon och blåbär. Perfekta måltiden att stilla hungern med. Kommit hem efter att ha haft klass mellan 9-12 och sen vandrat runt i Gent i flera timmar. Och hämtat min cykel.

Klassen är faktiskt rolig. När jag gick dit i måndags så var jag lite meeeeh varför gav jag min på detta...är ju mysigare att stanna hemma. Men väl där så var det faktiskt kul. Vi ska vara 18 st i klassen men är runt 12-15 st som är där aktivt. 95% av klassen kommer från Afrika sen är det Sri Lanka, Filippinerna och UK. Och så lilla jag. Läraren är en jätterolig kvinna från Cuba med rastafari och massa smycken som klingar och hon skrattar hela tiden och rullar ögonen. En sån härlig människa!
Vi lär oss hur samhället och belgarna fungerar. Jag har lärt mig allt om deras sopsorteringssystem nu som jag by the way tycker är mycket bättre och roligare än vårt :D Jag har faktiskt tänkt att ägna ett inlägg åt det någon gång så ska ni får se ;)
Imorgon ska vi på fieldtrip till en jättestor andrahandsbutik. Dom har jättemånga sånna i Gent med sjukt coola och URBILLIGA grejer =) Som Goodwill i USA.

Det som jag gillar med detta är faktiskt att få komma ut och få träffa andra människor. Jag älskar mitt egna sällskap och tycker det är skönt att få fixa och dona själv hemma med grejer. Men när man väl är där och går därifrån så är man så glad, fylld av energi. Sen gör det ju inget att vädret är fantastiskt och att man går runt i klänning bara och njuter av den vackra staden.

Fick äntligen hämtat mig cykel idag. Och herrejävlar sicken skillnad det var när man fått fixat växlarna och pumpat upp däcken ordentligt. Nu flyger jag fram haha! :D Så glad. Så imorgon blir det att cykla till skolan och sen direkt till gymmet. Gick på 220 kr och det var det värt istället för att fixa med punktering och växlar själv :P
Jag har inte tränat något sen förra onsdagen men jag har PW så är ändå nöjd. Senaste veckan har jag haft sån grym ågren och mått dåligt för är så jävla sur på min kropp. Men samtidigt så är den inte så pjåkig. Jag vill bara vara starkare och fastare =) Men det kommer!


Idag var jag äntligen och besökte Sint - Baafkathedraal som är en otroligt vacker kyrka. Har velat göra det sen första dagen jag kom hit. Anledningen till att jag besökte just denna utav alla kyrkorna är för att denna kyrka har en krypta men en jättekänd målning.. Nämligen "The Adoration of the Mystic Lamb" som är målad av bröderna van Eyck. Storebror började måla men dog och då avslutade lillebror målningen. Det är en altarmålning som är nästan 5 meter hög och 3,5 m lång. Sicka detaljer. Man fick lyssna på en audio berättelse i hörlurar då det måste vara knäpptyst i kryptan. Var jätteintressant.
Jag tände också ett ljus för mormor och bad om lycka för mina familj och vänner <3Var väldigt fridfullt och avslappnande.
Om 1 vecka stänger dom kyrkan för dom ska ta ner målningen, den ska restaureras upp och det kommer ta 5 år och kosta 1,4 miljoner euro. Så kände att jag fick pasas på. Man vet inte vart man är om 5 år när tavlan visas för allmänheten igen ;)
Vill man läsa mer om tavlan som är väldigt intressant så kan du läsa här :)

Annars så har äntligen mitt efterlängtade spel släppts, därför jag inte skriver så mycket här för jag springer runt i Tyrias magiska värld med vänner och skjuter pilbåge ;) Väntat i 5 år!
Nu ska jag slänga in en tvätt och plocka lite.

Ha det så bra goingar. Kram kram



I en krypta under kyrkan så kunde man sitta och meditera
Nere i en krypta. Grejerna är från 1100-talet och framåt. Så mäktigt.
Mormors ljus är det som brinner näst längst till vänster <3 
Så otroligt högt i taket att man nästan blev yr ;) Fast Notre Dame i Paris var större
Gamla biblar. Så vackra 
Man fick inte ta bilder på den riktiga tavlan men dom hade en fejk ;)
Solen började strålade in
Nere i kryptan under kyrkan
När man först kliver in i kyrkan

måndag 27 augusti 2012

Måldag #5

Hejsan svejsan =)

Varit full fart i helgen. Men det sjuka är att idag, 6 dagar senare, så börjar jag äntligen känna mig helt återställd efter mitt arm, axel och "musklerna kring revbens"-pass. Jag har haft så ont och varit helt ur gängorna. Så på en maskin ska jag minska i vikt mot vad PTn säger :P
Sen känner jag mig helt handikappad utan cykel. Fick ju lämnat i den i fredag för punkteringen samt att jag bad dem fixa växlarna som hoppar lite och skruva fast styret. Får se vad kalaset kommer gå på. Jag ska hämta den på onsdag.
Vilket gör att jag inte lika smidigt kommer iväg till gymmet... Jag kan gå ner till stationen och ta spårvagnen och sen gå resten av vägen till gymmet men känner inte för det just nu. Jag får nog bara ta lite paus fram till på onsdag. Det konstiga är att jag de senaste dagarna har fluffat till mig jättemycket runt magen :o Iofs så äter jag mycket mer nu och regelbundet men jag bränner också mer. Varje gympass är runt 600 kalorier. Men jaja det är bara att bita ihop och fortsätta.

Så hur har det gått med målen?


Köra igenom träningsupplägget jag fått av Bram x3/veckan Nej blev bara 2 ggr.
Powerwalka x1 Yes blev en lång runda runt Gent med älsklingen.
Börja skriva matdagbok då jag fan äter konstant på smågrejer Nej, men nu har jag inhandlat en skrivbok, jag orkar inte skriva ner i appen då maten ändå inte stämmer Sverige vs Belgien.
Kolla recensioner på olika ugnar och köpa en inom 1-2 veckor Nej men detta är prio denna veckan.
Besöka skolan för att kunna fixa med språkkursen Ja det är klart och jag börjar nästa vecka
Registrera mig på VDAB (Arbetsförmedlingen) för extrajobb då jag äntligen får mitt personnummer Ja detta är klart

Blev inte så jättelyckat, 50/50. Nya tag denna veckan :)

Träna x3 ggr med träningsprogrammen
Cykla/gå fram och tillbaka till mitt integrationsprogram a 3,5 km en väg så  ca 7 km per dag
Recension av ugn
Kolla upp sjukförsäkring samt sjukhusförsäkring (vi har det lyxigt i Sverige)
Besöka ett museéum
Ringa mamma och morfar och säga att jag älskar dem :)
Ringa och prata med Immigrationsverket ang mitt Belgiska ID kort
Hitta ny träningsBH samt träningsbyxor

En blandad kompott av grejer som måste göras samt roliga grejer :D

Kram kram

fredag 24 augusti 2012

Video av vår lägenhet

Idag fick jag äntligen tummen ur att filma vår lägenhet =)
Den är inte stor, en 1:a med sovloft, men jag älskar den. Är så mysig! Det är pga höjden i taket som gör att man inte tänker på att den är så liten. Plus att läget är perfekt med nära till Centralen samt Centrum. Och utsikten är fin även om man önskar man inte var på marknivå ;)

Vi kommer möblera om och fixa andra grejer i framtiden när båda har inkomst men här ser man iaf hur det ser ut :D Tyvärr glömde jag ta undan torkstället haha men tror inte man tänker på det.
Vi sover bara med tunna lakan, inga täcken, för det är så varmt. Och anledningen att man går i sidled uppför "trappan" är för annars slår du i knäna i trappsteget ovanför :P Jag har ALLTID blåmärken på knäna nu för tiden ;)
Jag älskar vårt badkar tihi :D

Nu ska jag hänga tvätt.
Enjoy! :)




P.S Jag ser nu att kvaliten inte blev lika bra när jag laddade upp till YouTube men det är mest ute på gatan man ser att det är lite pixelit.

Skuttar runt!

Kör full storstädning här =) Underbart! Musiken på högsta volym, fönstren står på vid gavel och solen strålar in. Skönt att man mår bra idag igen. Fick lön idag :o Blev förvånad för inget jag hade räknat med. Alltså ingen full lön utan det sista på min semester så runt 4000 kr =) Blev att jag äntligen beställde lite nya träningskläder. Eller ja ett linne och en tröja. Jag följer en tjej som kallar sig "Strong Lola" som är hur cool som helst. Hon designar kläder med trycket "Strong is the new skinny".







Denna tröjan i svart färg (grå var tyvärr slut) samt att den har ett tryck på ryggen där det står Strong Lola. Som ni ser på linnet nedan. Jag är så svag för tröjor som visar lite axel ;)













Samt det här linnet =) Nu behöver jag bara ny träningsBH samt ett till par byxor men det kommer jag köpa i en sportbutik.








Igår började vi kolla på en ny serie då vi kollat klart på de flesta samt att nya börjar mitten av september ungefär. Jag har hört mycket gott om "Suits" och redan efter 15 min var jag totalt fast. Vi såg 2 avsnitt och jag är helt lyrisk. Första gången en serie fångar mig med första avsnittet. Brukar ta en 3-4 st .
Så längtar tills ikväll när vi ska kolla igen tihi. Så fina killar och grym humor och sjukt smarta. LOVE IT! Samt kläderna oj oj.


Idag måste/vill jag träna. Vill köra varannan dag. Mina axlar ömmar fortfarande som fan så får se om jag kör ett cardio pass hemma 1 timme med "The Firm". Eller om jag sticker ut och springer, är bara att det är varmt. Jag känner att musklerna i benen börjar bli starka. Skön känsla =)

Ha en fortsatt go dag!
Kram kram

torsdag 23 augusti 2012

Surpuppa <-----

Idag är en sån dag som började kanon bra med intervju vid 10.00 som gick bra. Får bara se om Volvo kan nöja sig med en helsvenne eller om det är KRAV på att man ska kunna finska också. Vi håller tummarna :)
Efter intervjun kommer jag ut till min cykel och ser att bakdäcket är helt PLATT. Bläää, var bara att leda cykeln hem. I total värme, klädd i svart kostym. När jag kom hem så var jag iriterrad. Plus att jag har sån jävla träningsvärk i armhålorna, bakåt axlarna att jag inte ens kan ta på eller av kläder normalt utan att få tårar i ögonen. Det pulserar och värker så känns som man är helt febrig. Tack för Voltaren cremé. Jag hade stora planer på att sticka till centrum och fixa lite grejer men då cykeln paja så gick luften ur mig. Hade man varit hemma hos mamma nu så hade man lagat punkteringen utan problem men nu kommer jag lämna in den. Ska samtidigt be dem skruva fast mitt styre och justera mina växlar då dom hoppar.

Bestämde mig för att kolla på film, blev "Amélie" som har högt betyg på IMDb. Men sicken sket film... ger den 1/10. Gick och la mig för att sova då jag fortfarande inte sover bra här pga värme samt att dela säng med någon men börjar bli bättre. Sov mellan 15-17 sen kom Mathias hem. Man sover inget vidare när man sover på dagarna så känner sig ändå trött :P
Jag sa att vi behövde prata... Jag är så himla less på att sköta hela hushållet själv. Jag städar, tvättar, lagar mat, plockar undan efter han HELA TIDEN. Och det börjar stå mig upp i halsen för Mathias menar på att han jobbar och jag är hemma. Hans familj stöttar han också i det här tänket. Allt jag vill är att vi har en gemensam städdag och att när han kommer hem så kan han slänga in en tvätt... Resten kan jag sköta. Men mest är jag trött på att plocka upp efter han.. Så lördagar kommer nu vara vår städdag även om jag önskade torsdagar men men man kan inte få allt ;)
Mathias menar inget illa eller elakt med att jag ska sköta hemmet utan tänket är bara så. Samma att han tycker det är konstigt att vi ska laga mat hela tiden för det gör man kanske 2 ggr i veckan här. Resten är take-away, mackor eller micro. Så jävla skumt tycker jag. Sen när jag får jobb så kommer vi splitta allt men det är bara nu för att han jobbar och jag är hemma. Som att det är av egen vilja :P

Just kring matkulturen så är det väldigt annorlunda. Inget negativt men annorlunda. T.ex att vi själva lägger upp mat på vår tallrik och inte "kocken" tycker dom är jättekonstigt. När jag lagar mat och lägger upp på min tallrik och sen säger till Mathias att maten är klar och att han kan ta så blir han typ iriterrad för att jag inte lägger upp åt han.. Jag tycker det är skumt för jag vet inte hur hungrig han är etc. Sen får man inte lämna något av maten kvar på tallriken.

Iaf jag är sån jävla surpuppa idag. Konstigt att det är så ibland. Verkligen försökt rycka upp mig men tror det är en kombination av saker som gör att jag känner RAAAAAWR.
Imorgon är en bättre dag =)

Kram kram

onsdag 22 augusti 2012

Happy happy news :D

Jag har precis kommit hem från gymet där jag kört 1,5 timmes cardio med att springa på löpbandet i intervaller samt avsluta med cykel. 45+45 min. Jag är helt slut.
Körde ett nytt program igår där jag kör axlar, rygg, armar och cadrio. Så jag är nöjd. Nu har jag mina 3 program som ska köras i 6 veckor. Igår var jag så slut när jag kom hem från gymet att jag såg stjärnor. Åt en massa mat och efter 2 timmar var jag prima skinka igen. Ska inte ta i lika mycket nästa gång... men jag var så jävla arg och orolig pga mötet med föreningen.

Men som tur va så blev det ett positivt besked. Dom kommer få en skriftlig varning. För nu hade dom hört båda sidorna av historien. Jag kan tjöta om det här i evigheter för så jävla förbannad men igårkväll vid 22 när jag fick beskedet så var jag tokglad. Kunde inte sluta fnissa. Satt och prata med Emilia på Skype och vi var helt höga på endorfiner eller nåt :P
På lördag har min föreningen kräftskiva och jag hoppas det kommer gå bra, att dom folk behandlar dom väl etc. Det är faktiskt en go tjej och kille ju, jag är utbildad i personlighetsbedömning goddamnit ;)



Igår var jag och tog foton, kosta 70 kr och blev jättebra. Skulle gjort det från början direkt istället. Dom fotona blir alltid bäst. Fotot för mitt svenska körkort är jättefint.
Idag var den stora dagen här, jag skulle få mitt belgiska personnummer. Tyvärr fick jag en kvinna från Irak/Iran vars engelska var jättedålig och hon sa knappt något. Informationen jag var fått var ju helt fel ang det belgiska ID kortet. Det kunde jag bara få om jag kunde uppvisa ett jobbkontrakt på 50% eller mer.... Suck. Men jag har iaf mitt nummer :D Så nu kan jag öppna bankkonto samt täckna sjukförsäkring. Har jag inte fått jobb innan 2 oktober så måste jag åka utanför Belgien och sen komma tillbaka. Bevis är ett kvitto. Men hon sa att jag var tvungen att åka hem till Sverige .. Men där vet jag att hon har fel för Mathias har en vän som gjort detta samt Debbie så jag är inte orolig.
Hon tog också massa kopior på mitt körkort och skrev en massa. Vet inte om jag kommer få ett Belgiskt körkort eller vad det va för något. Men Mathias ska ringa och prata med dem imorgon för informationen är väldigt knapphändig... Vi har 4:a sista siffror i vårt personnummer, dom har 5. Massa nummer att hålla reda på nu ;P



Fick ett meddelande av chefen imorse på FB att jag får bonus för Halvår1. Najz. Hade jag helt glömt av. Gjorde mitt bästa år hittills så efter 50% skatt så får jag 10,000 kr kvar :P Jag kommer belöna mig med sängkläder från Zara Home samt en tröja från USA, resten blir på sparkontot.

Jag hittade ett jobb igår som jag sökte och idag ringde dom så jag ska på intervju imorgon kl 10:00. Det är ett extrajobb på Volvo med att jobba med vägassistans för folk som kör Volvo och så pajar bilen. Finns ett assistans nummer man kan ringa. Och där kanske jag eventuellt svarar i telefonen för att hitta felet eller skicka dem vidare till verkstad i Sverige. Oboy vad kul. Hoppas hoppas. Dom vill helst att man ska kunna finska också (så verkar det vara med alla jobb för Volvo här) men jag vet av erfarenhet att vi inte ens kan hitta dem personerna i Sverige :P Så vi får se vad kunden säger om min profil. I Belgien sköter bemanningsföretag allt. Man får betalt per vecka, varje onsdag. Jag gillar det systemet bättre än 1 gång i månaden men Mathias hatar det.



Stackars Mathias lins åkte bakom ögat igår och det blev så illa att han inte såg något på ena ögat och gjorde ont så han fick åka till ögonläkaren hemma i Evergem och efter ett tag så hittade doktorn linsen och fick dra ut den med ett special instrument. Men det var svårt. Stackars babe. Sen åkte han tillbaks till jobbet och fortsatte jobba med en lins >< Idag måste stackarn jobba över för det är mycket att göra. Det verkar som Mathias kommer byta position inom företaget och börja på IT avdelningen istället. Han trivs ju inte alls med sina arbetsuppgifter nu som är sjukt administrativa. Finns inget värre än att inte trivas på sitt jobb. Så låt oss alla hålla tummar och tår att han får börja på IT avdelningen istället. Det är ett import/export företag av kläder i Belgien.

På lördag blir det Frankrike med älsklingen och söndag middag. Sista dagarna i frihet för mig sen kör allt igång ;)

Kram kram!

tisdag 21 augusti 2012

Klump i magen

Ikväll ska föreningen hålla mötet där mina hyresgästers framtid ska avgöras. Jag tycker verkligen det är helt sjukt att bara kan göra så när det dom gjort inte ens är något att hänga i granen? Att festa... Varför har ingen sagt till dem att sänka, sluta festa, ge dem en varning? Nej istället så hotas det med "omgående uppsägning" som ska beslutas på ett möte.
Jag har mått pissdåligt över detta och igår eskalera det då Emilia gick för att prata med vår ordförande och hon var jätte kylig mot henne och vägrade höra deras sida av historien och hänvisade till att skriva ett brev. När hon ändå sa till mig att hon ville att dom skulle ge en ursäkt... Jag hoppas verkligen dom beslutar om en varning men känns redan som dött lopp...

Jag undrar verkligen vad ens rättigheter är här? Jag vet att det är en granne som stört sig på allt och att hon har suttit med i föreningen så är bundis med ordförande men att dom två ska gadda ihop sig så för att få ut någon är helt smaklöst. Sånna översittar-fasoner.
Mina hyresgäster skrev ett brev igår till föreningen samt mina grannar. Jag skrev också ett jättelångt email till dem där jag verkligen bönade och bad att dom inte ska kicka. Jag var också lite hård ang att jag tycker detta är orättvist och att det är 2 sidor av historien. Känns som man gjort något fel så man har en sån klump i magen.
Om dom blir kickade så kommer jag vilja ta det här vidare. För det har blivit så mycket skitsnack och det som ordförande berätta för mig är jätte överdrivet :( Så jävla sorgligt. Haft mardrömmar hela natten...
Tur jag har världens bästa pojkvän som vet precis vad han ska göra för att få mig att må bättre. Stannade uppe och kollade film så jag skulle tänka på annat samt massera mig och pilla mig i håret. Så det blev väldigt sent för oss båda igår och stackarn vingla till jobbet imorse. Jag verkligen älskar han sååååå mycket <3

Vi fick storhandlat igår, dyraste hittills (104€). Men vi lyxa till det med massa olika dricka och lite öl. Man kan vara max 30 min i en mataffär med Mathias sen blir han irriterad och vill gå så jag har fortfarande grejer på handlarlistan som jag ska köpa en får bli sen med cykel :)

Ska egentligen iväg och träna men känner inte för att göra något alls. Men jag ska söka ett jobb nu sen iväg och ta bilder som ska användas imorgon och sen får jag se hur jag känner.
Känns redan bättre efter man har fått skrivit av sig här.

Kram kram


måndag 20 augusti 2012

Overwhelmed!

Man kan lugnt säga att jag är lite överväldigad nu. Jag fick ju inbjudan om integrationsprogrammet här i Belgien och jag hade möte med dem idag kl 11-12 där jag fick skriva på massa kontrakt. Så på måndag nästa veckar börjar jag det här programmet som är mellan 9-12 varje tisdag och torsdag i 3 månader. Jag trodde typ det skulle vara 2 veckor eller nåt :o Första veckan träffast vi mån, tis, tors, fre så blir intensivt. Jag kommer lära mig om min rättigheter och politiken i det här landet. Min lärare är Beatriz och hon kommer forma klassen efter det vi själva visar intresse för. Jag måste medverka mer än 80% av klasserna annars fråntas mitt "visa" och rätten att få arbetslöshetsersättning. Så ja detta kommer jag roa mig med en tid framöver. Skulle jag få jobb som krockar med dessa timmar så flyttar dom mig till kvällstid.
Samtidigt som jag var där blev jag också inskriven på skolan för att börja plugga språket så den 3 september, alltså veckan efter, så börjar jag intensivkurs i Flamländska på tisdag- och torsdagkvällar mellan 18 - 21:30. Herregud! Jag valde kvällstid för ja tanken är ju att jag ska ett jobb uppepå detta också :P
Det är bara att bita ihop och göra det. Kommer vara tufft för det är mycket men är ju bara för en tid =)
Det enda tråkiga är att jag inte kommer kunna resa hem till Svea. Jag trodde allt det här skulle kicka igång i mitten av september inte typ nästa vecka. Men men förhoppningsvis kommer någon och hälsar på mig istället =) Och tar med Lätta och Havregryn :P

Fick också hämtat ut min pulsklocka och pulsband med nya batterier. Gick på 23 euro men nästa gång så har jag gratis byte =) Var nog inte nödvändigt att byta pulsbandet men lika bra att få det gjort.
Imorgon blir det att ta nya foton i fotobutiken vid Zuid köpcentrat och sen onsdag få mitt belgiska ID kort. ÄNTLIGEN! =)

Nu ringde killen på dörren som ska fixa vårt internet. Ses sen.
Kram kram

Måldag #4

Alltså den här värmen gör att man sover skitdåligt för man svettas galet mycket. När Mathias går upp för att gå till jobbet så blir det svalt igen så hade man sovit själv hade inte varit lika jobbigt. Men ack så tråkigt.
Senaste veckan har nyheterna varnat varje dag att man inte ska gå ut och springa och att man ska dricka mycket vatten. Igår hade vi 40 grader i skuggan. Man satt still och svetten bara rann... Så extremt fuktigt. Vill inte veta hur varmt det var i solen. Men det var som att gå runt med ett klibbigt täcke på sig och andas in varm luft i en bastu.
Vi var hos Mathias mormor och morfar igår i 4 timmar och åt och drack. Jag höll mig borta från alkoholen helt och drack bubbelvatten. Fick äntligen träffa Mathias morbror Dirk som var den enda jag inte träffat av alla =) Jättego och trevlig som alla andra. Jag älskar verkligen Mathias släkt jättemycket och det är roligt hur oroliga dom är för mig.. Och jag får alltid så mycket beröm för hur vacker jag är, att jag klär mig så fint etc. Man sitter alltid som en tomat. Ordet "mooi" sägs stup i kvarten (vacker).
Jag längtar verkligen tills jag kan flamländska för så tråkigt att man inte kan hänga med i deras konversationer. När Mathias pratar med sin bror eller kusiner så hänger jag med men resten , not so much.



Så hur har det gått med målen? :) Jag tycker vi är jätteduktiga som rör på oss och jag blir så glad för kommentarerna för dom peppar =)

1) Fixa batteriet i min pulsklocka (yepp ska hämtas ut idag eller imorgon wieeeee =)
2) Springa 3 ggr Yepp på gymmet 4 ggr
3) Springa över 4 km de gånger jag springer, en gång över 5 km Sprang över 5 km i måndags sen blir det knappt under 4 km då jag följer träningsprogrammet och inte kan springa ute nu pga hettan.
4) Boka personlig träning för genomgång av min TCG Wellness Key och sätta upp ett träningsschema med vikter, muskelgrupper och reps. Yes done! Helt underbart!

Denna veckas mål:

Köra igenom träningsupplägget jag fått av Bram x3/veckan
Powerwalka x1
Börja skriva matdagbok då jag fan äter konstant på smågrejer
Kolla recensioner på olika ugnar och köpa en inom 1-2 veckor
Besöka skolan för att kunna fixa med språkkursen
Registrera mig på VDAB (Arbetsförmedlingen) för extrajobb då jag äntligen får mitt personnummer

Lite blandade mål men nu när jag har PT-träning så är jag mer fokuserad. Så nu kommer det bli mer fokus på att försöka äta bättre. Jag äter inte dåligt men jag äter för oregelbundet och är hela tiden småsugen på saker. Denna veckan kommer bli fortsatt varmt ute men sen är tanken att jag ska gå ut på PW varje morgon och börja gå upp tidigare. För tanken är ju att sen när jag börjar jobba/plugga så ska jag PW innan jobb och annat för att sen köra gymmet på kvällarna efter jobb etc. Vi får se ;)

Nu ska jag sticka iväg och göra massa ärenden.
Kram på er goingar <3 Hoppas ni får en fantastisk dag =)

söndag 19 augusti 2012

Bränd

Igår var vi vid sjön och låg i solen och bada. Mitt första dopp för i år tihi. Var så jävla underbart härligt och jag var ett stort leende hela dagen. Jag älskar att plaska i vatten. Det är alltid TOKMYCKET folk där så man får kryssa fram mellan handdukar och barn. Kan gissa på att det är runt 300-400 st människor och totalt 5 badvakter som har fullt upp med att blåsa i visselpipa och sitt horn så barn och ungdomar uppför sig vid rutschbanorna. Sen är det kiosker, restauranger, omklädningsrum, skåp, utomhus duschar. Ett jätteroligt ställe dom byggt upp. Jag längtar tills jag kan ta med Viking eller Julia dit. Finns ett helt område som bara är för småbarn med drakar och parasoll =)



Vi smörjde flitigt in oss med 20 solskyddsfaktor men blev ändå tokbrända mellan 13:00 och 16:00 så idag går jag runt och bara skakar på huvudet. Jisses vad solen tar här.

Sen kom vi hem och käka. Sen städa jag och plocka. Vi kollade på en film som jag redan sett men var ett tag sen så hade förträngt det mesta. Fracture heter film med Ryan Gosling och Anthony Hopkins. Kan rekommendera den i fall ni inte sett.

Gymmet öppna 10 idag så var där vid 10:30. Är så skönt att bara köra igenom programmet systematiskt. När jag stoppade i min nyckel i maskinen när jag kom så hade jag 2 meddelanden från PTn. Att jag hade ett nytt program samt att dom ville göra en ny kroppsmätning. De senare tror jag nog bara var något fel. Bram jobbade inte idag utan var "Carl-Philip" så jag skippade att ta kontakt utan väntar tills imorgon eller tisdag. Idag var det riktigt tungt på löpbandet. Fick pausa 2 ggr för benen orka knappt bära en. Men det är verkligen jättevarmt i gymmet för det är 37 grader ut och sol och dom har ingen AC utan bara vanliga luftfläktar. Jag saknar de inbyggda fläktarna i maskinerna som man har på Sportlife ;) Nästa vecka blir hett också men sen kommer det börjar krypa neråt i graderna igen.

I fredags fick jag ett brev från "Inburgering" som jobbar för att människor som kommer till Belgien ska integreras genom att gå kurser i hur det fungerar här, språkkurs och annat =) Så jag ringde dem omedelbums och fick tid på måndag kl 11:00. Dom sa att jag inte är tvungen att gå programmet för jag kommer från ett EU land men jag vill så gärna. Ska fråga hur det är att starta eget företag här och hur det kommer fungera med sjukförsäkring då jag har min pajade axel och knä ><

Igår gick jag för att ta kort. Piffa till mig och när jag kommer dit så är det stängt så jag bestämmer för att ta det i en passautomat. Men då det var på annat språk och jag fatta nada så blev det helt fel så det var 5€ i sjön. Fick också lämnat in min klocka och pulsband för batteribyte så ska hämta dem på tisdag =)



Och äntligen har Mathias gjort adressändring så nu kan vi få ett parkeringskort så vi slipper tänka på tider för när biljetten går ut :D
Nu ska vi spana film. Det är så otroligt varmt att man inte orkar inte något.. Fått tvättat en tvätt iaf. Sen vid 15:30 ska vi bege oss till Oma.

Kram kram =)

lördag 18 augusti 2012

Mitt träningsschema samt resultat HAHA

I tisdags när jag kom till gymmet så fick jag träffa PTn Bram. En väldigt trevlig kille som kunde bra engelska. Alla kan bra engelska här men han var lite vassare än den andra killen jag trodde jag skulle få.
Vi började med att göra tester på mig så jag fick gå på ett programmerat rullband med sensor runt bröstet för att följa min puls och pusta i en mask. Den höll koll att min puls hamna inom en viss gräns och sen flytta den sig vidare uppåt. Tog ca 15 min. Jag var ganska nöjd med min insats då jag sprungit på ganska bra på sistone så satte mig glatt i stolen där jag fick snäpp på nästan... Jag hade 36, andra människor med min ålder etc ligger på 41 så jag låg under haha.
Mitt BMI ligger på 26. Ska ligga under 25 så jag räknas som lätt överviktig :P Kom ihåg när man låg på 22 innan USA. Men jaja ;)
Jag drar in 36 (ml/min/kg) V02 luft. Vilket också var dåligt... Flåsar lätt :P

Sen fick jag ställa mig på en speciell våg och hålla i ett handtag. Allt var i metall. Där rabbla displayen upp en massa siffror och Bram skrev flitigt ner på ett papper. Här är pappret! Titta vad prydligt Bram skrev mitt namn tihi det rimmar :P


Jag ber om ursäkt att det är sjukt suddigt men jag tog fotot i all hast ;) Min vikt är 81,6 kg. Blää. Men var 84 förut (bläääää) så har blivit bättre... Lång väg till 72 kg zzzzz. Men jag har ingen brådska =)
Fett%: 37,2% vilket är waaaay too much
Muskelmassa: 48,7 kg vilket är bra säger Bram. Vem vet? :P
Mitt skelett väger: 2,6 kg
Jag ska äta 2,456 kcl/dag sa maskinen till mig. Happ.
Mitt riktiga fitnessålder just nu är ...... 46 år :( Blääää.
Jag har 47% vätska i kroppen vilket också är bra. Skumt för jag är svindålig på att dricka vatten. Dricker typ 2 glas i veckan?
Och sen sista är siffran 5 vilket innebär antal fett runt mina organ i kroppen och där var nog det enda jag fick helt positivt på för där låg jag jättebra till. Har man över 12 så är det baaaad.

Jag blev ju ganska nedslagen av det här men samtidigt taggad, man kan ju bara bli bättre! Jag menar hallåååååå men fan vill vara 46 år när man är 31 år >< . Så nu har jag massa mål att kämpa mot. Vi ska göra samma grej om 2 månader och då ska nöffrerna ha GÅTT NER ;)

Så här mitt träningsschema ut:
Träna 3 ggr/veckan. Helst 5 ggr sa Bram. Haha okeeej. Jag siktar på 3 ggr denna veckan så får vi se hur nästa vecka blir =) Men aldrig under 3 ggr har jag lovat mig själv.

Först gör jag 12 situps x2 där jag ligger på rygg, med benen böjda och har armarna rakt upp mot knäna. Sen drar jag mig uppåt så att handled/lov är precis ovanför knäna och sen sakta tillbaka så man håller emot. Detta är för övre magmusklerna.

Sen är det undre magmusklerna. Då gör jag 12 x2 liggandes benpendling. Så börjar med båda benen upp sen sänker jag sakta ena benet mot golvet så hälen nästan tar i och sen upp igen sakta, och så byter jag.

Sen är det sidomusklerna och då ställer jag mig upp och tar ett gummiband med två handtag och sätter fast det i ett dörrhandtag/krok. Kallas Russian Twist. Sen ställer jag mig med höftbrett isär och lätt böjda knän. Tar tag i gummibandetshandtag och håller armarna rakt fram, sen vrider jag överkroppen bort från gummibandet sakta fram och tillbaka. Svårt att förklara. Här är en bild! Man gör detta 15 ggr höger sida, sen byter man och vrider vänster sida 15 ggr. x2.


Sen är det plankan i 30 sekunder så då använder jag Timern på min mobil. x2. Hatar plankan! :P

Övningarna ovan kör jag igenom en gång, och sen en gång till så alltså x2 totalt på varje övning.

Sen kör jag roddmaskinen 15 min där Speed ska vara över 25 m/s och Watt över 40. Man stirrar på displayen kan jag säga för man vill gärna kolla på annat runtomkring en (som andra människor eller teven) och då hamnar det under. Roddmaskinen ska vara inställd på 5. Viktigt att man är rak i ryggen hela tiden så man inte böjer den och håller på.

Sen kör jag knäböj/squat med en medicinboll på 3 kg som jag kastar upp mot väggen och fångar i en squatposition. 20 ggr x2.

Sen står man på en balansplatta/boll och gör 15 ggr x2.  Jag kan säga att efter rodd, squat m boll och squat på en balansplatta så är benen döda.

Då ska vi upp på löpbandet och göra intervaller. Springer 7 min på 7,5 km/h sen upp 2 min på 8,5 min, ner till 7,5 i 3 min och sen upp till 9 km/h i 1 min och så håller det på så i 20 min. Allt detta med 0% lutning. Sen går det ner till 5,5 km/h och lutning 8% och där knallar vi på så baksida lår och skinkorna skriker på en. Efter 30 min så ramlar man av löpbandet och ställer sig på...

Crosstrainern och där kör vi från lvl 2-6 på 20 min.

STRETCHA! Och klart =)
Sen cyklar jag hemåt med spagetti ben.

Som ni ser så kör man övningar i början och cardio i slutet. Det är för att kroppen börjar inte förbränna fett förrän efter 30 min... Känns ju bra när man går springer i 30 min hemma och så blir det egentligen ingen riktigt fettförbränning ><

Imorgon kör jag igen. Och då ska ha ytterligare 2 program som dessa designade för mig som jag ska alternera så kroppen inte "vänjer" sig.

Nytt linne

Köpte ett nytt sött linne i bomull som jag kan träna i från H&Ms märke L.O.G.G :)

Och jag ÄLSKAR appen Quizkampen :D

Filmer och garderob

Igår fick jag äntligen byggt ihop garderoben .. eller ja.. saknar fortfarande dörrarna men känns skönt att äntligen få ett ställe för sina kläder. Nu har allt legat hullerombuller med Mathias kläder på två hyllor. Ska sätta upp dörrarna någon annan dag.. hade tänkt idag meeeen träningen tog för lång tid och sen slutar Mathias tidigare på fredagar så min dag blir kortare ;) Jag har lagat mat och vi har kollat på en film som heter "The Raid Redemtion" som är en indonesisk slagsmålsfilm :P Den var bra men inte min cup of tea.
Senaste dagarna har vi också sett "Lost in Translation" som vi inte ens kolla klart på för var så Zzzzz. Vi har också sett "The Man from Nowhere" som var jättebra. Och igår såg vi "The Cabin in the Woods" som också var bra. Annorlunda. Jag hade problem med att gå ner i källaren efter filmen och hämta tvätten så Mathias fick slänga på sig kläderna igen och följa med er. Gulligt att han gjorde det utan att jag ens behövde fråga :D Och så har vi kollat klart på serien "2 broke girls" och kommit fram till att vi inte gillar den så mycket längre. Får se om vi kommer kolla på S2 som släpps i september med allt annat.

Vädret är underbart. Sicken värme. Just nu är kl 21:00 och det är 26 grader ute så känns som man är utomlands. Varmt i lägenheten och öppnar man fönstren för att få in lite luft så är det varmare luft som kommer in :P

Under tiden jag skriver så springer jag runt och gör annat :P Så nu har jag diskat, hängt tvätt, bytt sängkläder samt städat undan efter jag laga middag förut.

Och där försvann jag bort igen.. Vi gick ut en sväng till en "nachtwinkel" (nattaffär) och handlade chips till Mathias och en Cornetto glass till mig =) Vi har kollat på "Snabba Cash". Jag har redan sett den men inte Mathias. Han gilla den förutom att den hade en sad ending. Idag har ju Snabba Cash 2 premiär på bio i Sverige.

Jag var hos frisören igår och var toknöjd! =) Fick även köpt med mig ett bra serum. Så dit kommer jag fortsätta gå. 700 kr, tokbilligt. Jag som brukar betala 1,600 kr i Sverige.
Jag vaknade upp några gånger inatt och bara log när jag kom att tänka på mitt hår och somnade om så gott haha.

Jag var och träna idag, kändes riktigt skönt men snacka om att benen fortfarande var ömma sen i tisdags så var riktigt tufft att springa på löpbandet. Men jag älskar att man har ett program att följa och att allt laddas in i datorn via nyckeln så man inte kan "fuska" aka lata till sig.

Nu ska vi sova för imorgon ska det bli 35 grader och sol :o Först ska vi till Adressändringskontoret då Mathias äntligen ska ändra sin adress så vi kan få ett parkeringskort för bilen :P Ska också ta mina kort för ID kortet. Sen ska vi till sjön tillsammans med Jeroen och Debbie och lapa sol hela dagen. Eller ja ett tag iaf. Men man får se, allt kan ändra sig ;)

Kram och natti natt.


torsdag 16 augusti 2012

Lovely yesterday

Äntligen har smärtan i magen helt försvunnit. Men magen är sjukt svullen hela tiden. Jag äter försiktigt. När jag fått mitt belgiska personnummer och tecknat sjukförsäkring så ska jag göra en undersökning av magen. Är bara så otroligt lättad att smärtan har släppt att jag nästan går runt och får tårar hela tiden. Vilket samtidigt gör mig ledsen för jag vet min älskade Malin lever med smärta 24/7 pga Fibromylagi och M.E....

Igår vakna vi ganska sent och sen gick på en promenad. Det är tokhett här och soligt så vi försökte hålla  oss i skuggan mest.
Sen städa vi lite, diska och laga mat. Vid 16 stack vi iväg till sjön Blaarmeersen och mötte upp Jeroen och Debbie där vi gick runt och bara njöt av allt liv och ståj haha. Tänkte hyra en trampbåt för 4 personer men det var lite för lång kö så vi stack iväg till kaféet vid campingen och tog en milkshake. Efter det så spela vi mini-golf. Var jätteroligt! Efter ett tag så kom molnen in och kom några droppar regn men det behövdes verkligen för var närmare 40 grader i solen. Pweh. Efter det var det svalt.
Sen kom vi hem och kollade vår kära serie "Falling skies".



Jag skulle träna idag men mina lår (utsidan av låren) har fortfarande sån jävla träningsvärk att jag ogärna ens går haha. Att göra squat på en balansplatta gör verkligen att man triggar musklera man inte ens trodde man hade. Och att kasta en medicinboll på 3 kg upp i luften och fånga den i squat gör att axlar och armar tränas också förutom benen :P Men jag kommer köra imorgon och på söndag innan vi ska på kalas hos mormor och morfar. Mathias Oma och Opa =) Så jag får mina 3 pass i veckan.

Nu ska jag sticka iväg till en frisör som fått massa goda betyg och se om jag kan få klipptid idag, imorgon eller lördag. Annars blir det salongen next door här som bara har drop-in. Håll tummarna för mig =)



Kramar

onsdag 15 augusti 2012

Endast tomten är vaken...

Happ.. Mathias ligger och sover så sött men jag kan som vanligt inte somna. Eller ja senaste nätterna har det berott på magen och lite så är det nu med men också för att är jag inte trött när jag går och lägger mig så snurrar tankarna och man kollar massa grejer på nätet på telen och så vips är kl 3. Jag måste börja gå upp tidigare för nu sover jag till mellan 9 - 10 varje dag och somnnar runt 02-03. Inte bjaaaa...

Så nu har jag smugit ner i soffan och sitter på laptopen.. börjar iaf bli trötter. Magen är så svullen att det ser ut som jag har en bulle i ugnen men nu beror det också på att jag ska gå in i Kommunistveckan ;)

Imorgon/idag är Mathias ledig för det Heliga Moder Marias dag då hon flög till himlen så röd dag och ALLT är stängt. Så kommer bli sjukt slappt hemma med att kolla film, serier, laga spagetti och köttfärssås och slappa i parken. Fint väder hela veckan och runt 30 grader. Pweh. Hoppas också vi ska få ett ryck (läs jag) så vi får tatt tag i garderoben och satt ihop den... Zzzz. Bara tanken på att stå och justera garderobsdörrar gör mig galen. Men då tänker jag på bror som fick göra det med ett helt kök och då känns det inte så jobbigt längre ;)

Nä nu ska jag göra en svandykning ner i sängen och sova.
Kram på er =)

tisdag 14 augusti 2012

Avslappnande


Den här låten sitter Mathias och över på varje kväll med gitarren. Jag älskar det. Så soothing. Som att få en massage eller att någon pillar en i håret :)

Jag visste det...

Kom hem från gymmet/affären glad i hågen. Åt liiiite Activia yoghurt och det känns fortfarande okej i magen.. Kollar min mail.. Fått ett email från mina hyresgäster där ordförande sagt till dem att föreningen ska ha ett möte nästa vecka ang i fall dom ska få bo kvar eller inte för tydligen har det varit för mycket fester... Jag hade ingen aning om detta. Jag har ringt och pratat med en granne nu och med ordförande så jag vet exakt vad det är som har hänt. Så jag ska ta ett ordentligt snack med dem över Skype senare så vi får rätt ut allt. För jag har verkligen inte pengar/tid att fixa fram en ny hyresgäst. Det tog ju över 3 månader med dessa med alla rekommendationer och annat som föreningen ska ha.
Får säga till dem på skarpen, jag vet att dom kommer bättra sig. Deras kompis får sluta komma dit och de får åka iväg istället och träffa dem.
Jag blir bara så ledsen och orklös. Mest är jag förbannad över att ingen sagt något till mig eller sagt till dem på skarpen. Att ge dem en varning. Men jag hoppas verkligen det blir bättre nu...

Nu ska jag dra av mig mina äckliga svettiga träningskläder och slänga mig i duschen och sen försöka mig på lite gröt. Älsklingen är hemma om en timme från jobbet. Längtar.

Jag kommer göra ett separat inlägg senare ang hur träningen och upplägget gick idag men jag tappade lusten med allt efter det här nu :/
En rolig bild som piggar upp iaf :)

Kram kram


Magen bra utan mat i den

Lyckades till slut somna igår uppallad mot väggen med massa kuddar. Vakna under natten och besökta damtoaletten. Kände att magen inte smärtade utan bara ömmade. Vaknade imorse och nu sitter jag här och magen känns ok. Lite öm men helt ok. Jag vågar inte äta för vill behålla den här känslan så länge som möjligt :/
Kl 11 har jag möte med PT "Carl Philip" .. sen efter det blir det mataffären för vi har ingenting hemma. Vi skulle åkt och mathandlat igår men Mathias var tokdepp över att han inte fick jobbet så han vill bara vara hemma och kolla på Entourage. Vi ska handla idag. Men jag kommer handla med mig naturell yoghurt och frukt. Se om jag kan hitta gröt. Om 2 veckor ska vi köpa vår ugn .. åååh vad jag längtar. Kan man äntligen utöka det man äter... Man är verkligen beroende av ugn.

Fick mitt sista paket imorse från ebay med en svart spetsklänning som jag beställt i L som jag väntat så ivrigt på. Fan vad besviken jag blev. Den var JÄTTELITEN. Ändå hade jag mätt noggrant. Detta var den sämsta hittills. Glad att det bara var 50 kr. Jag kommer köpa från ebay när det är lite löst hängande kläder för när det är tighta kläder så blir det oftast för litet i storleken. Smyckena är jag toknöjd med. Och min vita klänning =)

Nu ska jag cykla till gymet och fixa mitt träningsschema. Får se om jag kommer träna också. Känner mig lite ur gängorna. Typ som att idag är en sånhär dag.. Där saker kan gå fel. Kram på er.

måndag 13 augusti 2012

Magkatarr

Baah Mathias fick precis besked om drömjobbet han hade sökt och kämpat för på intervju och gjort artiklar och arbeten för...  att han inte fick det för han var inte tillräckligt "outgoing".. Han är väldigt nere nu. Försöker komma på grejer att göra som kan göra han glad upp han men samtidigt har jag så jävla ont i magen att jag bara sitter. Jag har iaf konstaterat att det är magkatarr för nu har jag fått en brännande känsla i magen samt sura uppstötningar och rapar en massa :( Fyyyy.. aldrig haft sånt innan. Stackars människor som lider av detta jämt :/ När Mathias kommer hem så ska vi gå till Apoteket och kolla vad vi kan hitta.

Precis kollat på en film, "27 dresses". Den är väldigt cheesy och lite väl töntig på sina ställen men jag tycker alla spelar så bra och det är en härlig feel-good film. Jag blev glad av den. Löjligt romantisk glad <3
Den får 9/10. Om 45 min är Mathias hemma så nu ska jag göra ett ryck.

Förresten, hittat en hårsalong tror jag... Har fan googlat i dagar. Jag hatar att jag har sån hårfrisörskräck :( Inte klippt mig sen oktober förra året så håret är gött slitet i topparna kan jag säga... Dom har stängt idag och öppnar imorgon efter lunch så då ska jag ringa dem eller cykla förbi och boka tid. Hoppas jag får tid innan den 22:e bara för det är då jag ska fixa mitt belgiska ID (måste ta kort innan och ta med och man vill ju se bra ut ;) )

Kram kram


Måldag 3 :))

Pweeh nyss hemkommen från gymet. Cykla dit och hem och på hemvägen mätte jag sträckan med Runkeeper och det är 2,40 km och tar ca 15 min. Går snabbare dit för är nedförsbacke 50% av sträckan =)
Magen har fortfarande molande värk men gick bra att springa lite över 5 km förutom att det var svinvarmt inne på gymet haha. Jag måste också byta ut batteriet på min pulsklocka så jag kan hålla koll på min puls för jag märker att jag klarar mer än jag tror men att jag gärna är lite "lat" och låter pulsen gå ner för lågt vilket gör att det är jobbigt när man ska ta sig "upp" igen.
Kommer också få springa med Nike+ appen då RunKeeper inte kan mäta när man springer på löpband så får jag manuellt trycka in det i RunKeeper senare.

Så hur såg förra veckan ut med våra mål?

1) Springa 2-3 ggr beroende på knä och nu också fot >< Ja! Det gick bra. Jag körde 2 ggr.
2) Springa över 4 km de gånger jag springer Ja, sprang över 4 km
3) Powerwalka runt i Gent. Ja på lördagen gjorde vi flera km fast glömde halva sträckan då jag hade RunKeeper på paus.
4) Plankan 30 sekunder x 3 i veckan Ja!
5) 15 armhävningar lutad mot bänk x 3 i veckan Ja!
6) 50 knäböj x 3 i veckan (ger verkligen bra med träningsvärk :P) Ja!
7) Skriva in mig på gymet som äntligen öppnat igen Ja!

Jag klarade alla mina mål! Underbart. Nu blir det nya! Jag kommer att ta bort knäböj, planka och armhävningar för nu kommer jag börja köra viktmaskinerna på gymet och det är MYCKET roligare.

1) Fixa batteriet i min pulsklocka
2) Springa 3 ggr
3) Springa över 4 km de gånger jag springer, en gång över 5 km
4) Boka personlig träning för genomgång av min TCG Wellness Key och sätta upp ett träningsschema med vikter, muskelgrupper och reps.

Jag kommer att lägga upp min träningsschema senare när jag har ett. Har bokat tid med PT kl 11:00 imorgon.. Han är en kopia av Prins Carl Philip fast kortare ;)

Nu blir det dusch, mat, plocka och städa, tvätta och sola i parken. Hade tänkt sticka till sjön men då jag är själv och är sjukt beroende av mobil och plånbok så kommer jag inte kunna bada för vågar inte lämna väskan själv vid vattenkanten pga risk för stöld. 
Jag och Mathias har planer på att åka till ett vattenpalats (inomhus och utomhus) på lördag i Brussel men vi ska hålla ögonen på vädret.

Kram på er! =) NI ÄR GYMMA!

Sicken natt

Vi gick och la oss vid 23-tiden igår och efter ett tag kom en konstig magsmärta krypande. I övre delen av magen som en strålade bakåt i ryggen och neråt. Väldigt konstigt känsla, och väldigt ONT. Jag vände och vred på mig för att se om olika ställningar hjälpte. Satte mig upp mot väggen men inget hjälpte. Och där satt/halvlåg jag till 3 på natten och smärtorna börja avta. Väääldigt skumt. Nu ömmar det fortfarande där men inte samma intensiva smärta.
Gick upp när Mathias gick upp för jag kände att jag inte kunde somna om pga den molande värken. Nu ska jag för fösta gången sticka iväg till gymet och köra lite vikter. Får se hur mycket jag orkar...

Sen kör vi igenom Måldagens resultat som ser väldigt bra ut för min del (fast kunde alltid varit bättre) ;) Hur ser det ut för er?
Hör sen! Kram kram


söndag 12 augusti 2012

Blaarmeersen

Jag totaldäcka på soffan. Alltså som en fullis.. I världens konstigaste ställning. Jisses vad jag känner mig klen men dricker så sällan att jag blir påverkad. Jaja jag hade en väldigt trevlig dag som jag inte ångrar förutom att jag inte fick tränat.

Här kommer lite bilder från dagen :)
Mathias fina föräldrar :) Ria och Kurt
Mathias och sin lillebror Siboud

Söndagsmiddag med uppfriskande vin

Men det här gick ju bra... Jag har inte tränat/sprungit på 3 dar och hade stora planer på att sticka ut och springa på morgonen inna vi skulle till Mathias föräldrar på BBQ idag... Men vi vakna runt 11:30 och skulle vara där 12:30... Så jag tänkte, men det gör inget.. jag springer ikväll efter vi kommit hem men det sket sig kan jag säga nu... För jag är full! Eller ja, påverkad. Dom är ju så jäkla duktiga på att fylla på ens glas med cava, vitt vin, röd vin etc så jag har faktiskt ingen aning hur mycket jag druckit men påverkad är jag iaf ^^



Efter middagen stack vi till ett ställe jag upptäckt via karta. Dom har en sjö typ 20-30 min bort med cykel från vart vi bor :)) Lake Blaarmeersen heter stället som är en konstgjord byggd strand med vattenrutchakanor och annat kul. Det var självklart packat med folk men väldigt fint. Då vädret håller i sig imorgon så ska jag se om jag drar mig dit. Resten av veckan blir varm men molnigt

Nu blir det bara avslappning. Vi har fortfarande inte byggt ihop garderoben för igårkväll stack vi iväg på bio och såg "Total Recall" vid 22:15 som var helt ok. Jag ville ha action och fick det. Den får 7/10 för det var massa grejer man kände dom missa ^^ Collin Farell är ganska läcker att kolla på också i denna filmen.

Vi var runt hela gårdagen i centrum och tog en båttur på floderna runt Gent och lärde oss mer om dess historia. Fick också bytt ut vår router och än så länge fungerar den bra =)

lördag 11 augusti 2012

Fina fönster!

Solen strålar från en klarblå himmel.. Man blir så himla glad av det =) Hade tänkt sticka ut och springa men det blir en PW in till centrum och tillbaks sen istället. Just nu kokar jag ägg, älskar ägg! Jag blir verkligen tokglad av frukost :) Jag ser i spegeln och på vissa byxor att jag gått ner runt magen/midjan men jag har lovat mig själv att bara väga och mäta mig en gång i månaden för annars blir man så stissig. Plus att allt tar tid. De flesta mäter sig per vecka men jag är rädd att jag ska stirra mig blind på siffrorna. Huvudsaken är att man mår bra :D


Sånna här bilder får mig alltid att le, är så coolt när mnsk lyckas =)




Vi ska in till centrum för att hämta ut ett nytt modem hos Belgacom. Vårt modem stänger av sig och startar om ca 1-2 ggr om dagen. Sjukt störande. Jag kan säga att vi är bortskämda i Sverige med bra mobiltäckning samt bra internet. Här får man bara ladda ner en viss Mbit i månaden för ett pris. Vi har fixat Unlimted men kostar ju typ 600-700 kr månaden :(

Sen ska vi bara mysa ut, äta och ikväll blir det nog bio för att se nya filmen "Total Recall" med Collin Farell. Jessica Biel är med i den också och jag gillar verkligen inte henne. Det är serien 7th heaven som har förstört det för mig :P Jaja, jag har inga förväntningar , är bara sugen på lite action.

Blev äntligen klar med fönstren igår och ååååh så fint det blev mot hur det var innan.


Här står jag och stryker gardiner. Och där hänger min nya klänning från ebay :) Så nöjd!
Torkställningen fick vara med på ett hörn ;) Fönstren blev så fina, luftiga och inramade. Haha vet inte hur jag ska beskriva det ;)