måndag 9 april 2012

Hallåj =)

Sicka i-landsproblem jag har. Vi har köpt ett JÄTTESTORT fluffigt och gott täcke. Saken är den att senaste veckan när vi sovit så har Mathias snott allt täcke.. Helt sjukt. Jag vaknar 10-20 ggr per natt för att sno tillbaka en bit av täcket. Nu kommer jag ihåg varför jag inte tycker om att 2 person delar ett täcke för det är alltid detta som händer.. Då jag är så otroligt lättväckt så räcker det att Mathias rör lite på sig och drar i täcket så vaknar jag.. Får se hur vi skall lösa detta. Täcket kosta ju ändå 800 kr :/

Har varit iväg och tvättat kläder på en "wassalon" och det gick bra. Tog 45 min och nu hänger allt så fint här på tork. Vi var lata så Mathias körde mig dit med all tvätt :P Typ 800 meter.

Grönt är skönt :)


Nu skall vi på bio och se "Wrath of the Titans". Får se om den är något att hänga i granen. Jag har inga förväntningar.

Förresten, jag väntar på "Guild Wars 2" och tittar och lyssnar på olika podcasts om det.
Blev helt kär i den här videon... Jag kommer nog spela klassen Sylvari för de påminner mig lite om filmen Avatar och dess Hometree. Sen har jag alltid spelat druid vilket dessa påminner om också.




söndag 8 april 2012

I påskdagens anda

Jisses vad jag är trött... Gick upp vid 9 imorse och bada. Vi fixa i ordning oss och vid 12 körde vi till Mathias farmor och farfar. Dom bor på en fin typisk belgisk gård. Tegelhus med intilligande små extra hus, bjälkar i taken och stora rum. Dom har också hästar. Och båda är gamla men så otroligt snälla och goa. Det var Mathias pappa Kurt, mamma Ria, bror Sibad med flickvän Valerie, farbror John med fru samt 2 söner. Den andra brodern var bortrest på skidsemester med famlijen.

Vi åt soppa till förrätt och sen köttlimpa och potatismos i ugn. Till efterrätt glass. Jag måste också säga att man dricker ganska mycket när man hälsar på släktingar. Först är det alltid en fördrink som brukar vara champange eller cava. Sen rött vin till maten.. några glas. Även om man säger nej tack så fyller dom ändå på :P

Efter 4a timmar åkte vi till Mathias mormor och morfar. Där var också moster med man plus två barn. Rias bror var tyvärr på sjukhuset då han haft flimmer med hjärtat och hög puls. Han är tydligen överviktig. Han är den enda jag inte träffat än...
Där drack vi mer champange, mer rödvin, öl och åt små snittar, ost, korv, oliver etc. Massa plockmack. Sen var det mackor med massa olika röror och ostar.. Och mer att dricka.
Morfar Josef med deras feta fina katt :)
Den ligger bara i korgen så man måste plocka upp korgen med katten i om man vill kela :P

Mamma Ria i mitten med syster Hilda och deras mamma Diann.




Vi kom hem vid 20 tiden. Jag har upptäckt att vi har massa svartmyror >< Så skall köpa medel och små lådor för att få bukt med detta men det får bli Mathias uppgift då jag åker hem på tisdag och imorgon är det holiday så allt är stängt.
Stephen och hans flickvän Eline kom förbi och var här någon timma. Mysigt.

Jag är helt slut och så trött, ändå har jag inte gjort något idag typ. Men tror jag känner mig så seg för att man druckit oavbrutet i flera timmar även om man inte känt sig påverkad. Jag funderar på hur man skall kunna komma undan drickandet :P Verkar ju inte funka att man säger "nej tack".

Dax att tvätta av sig sminket, borsta tänderna och soooooova. Imorgon skall jag tvätta och vi skall gå på bio vid 14-tiden och vid 19 skall vi äta middag hos Mathias föräldrar. Jag ångra lite nu att vi tacka ja till middagen...
Men det braiga är att på tisdag så lyfter jag vid 15:10 så räcker att vi åker vid 12:30 till flygplatsen så då har vi lite tid för oss själva att varva ned och bara vara.
Jag tänkte åka tillbaka hit runt första maj för vi har mer holidays då.

Jag hoppas verkligen Mathias får ett jobb snart... börjar bli liiiite orolig. Han fick ett jobb på Coca Cola som han VERKLIGEN ville ha och var så glad. Sen blev jobbet tillbakadraget för att den killen som skulle lämna positionen för en annan position lämnade den aldrig så då fick inte Mathias det jobbet. Sån jävla otur verkligen. Min stackars älskling. Han är så stark och tapper som kämpar på och letar jobb varje dag. Hoppas det vänder snart.

Natti gott! Kramar!

lördag 7 april 2012

Påsk i kära Gent, Belgien

Glad Påsk! Borde väl börja med det ;)
Tänkte skriva lite hur vårt hem ser ut och vart vi befinner oss i "möblemanget".

Befinner mig hos älsklingen här i Belgien. Kom i tisdags och jag skall erkänna att jag hade lite oro över att jag inte skulle trivas i vår lägenhet. Jag kollade på den i vintras och då var det svinkallt och mörkt.
Fast jag blev otroligt positivt överraskad hur mysig den här lägenheten är :) Köket är litet men i perfekt storlek för oss. Jag var lite orolig att det skulle kännas för litet men det är jättebra.



Vi har 3,5 meter i takhöjd i vardagsrummet och fin stukatur i taket. Golvet har en fin trälyster med breda brädor i parkett. Vi har två stora fönster ut mot Citadelparken som är ca 2,5 m höga. Jag skall sy jättefina fräscha tunga gardiner till dessa. Just nu har vi några mossgröna som följde med lägenheten ;)



Det finns också en "fejk" eldstad i marmor där vi kan ställa stora blockljus i. Eldstaden är hög, ungefär i höjd med min bröstkorg. 



Här är vår entre. Vår lägenhet ligger till vänster. Och våra fina postlådor :)




Sen är det vårt "sovloft" med garderober och spegel däruppe (det är som ett litet rum med lågt i taket). Och vårt badrum. Badrummet är väl det som är sämst, fula plastmattor med glipor i som gör att det möglat lite och inte luktar så gott.
Det är jättefint kakel i dusch/badrumshörnan. Jag har planer på att lägga silicon i alla glipor och måla det vitt så det blir fräscht för just nu är det beiget och fläckigt. Skall bara få det godkänt av vår landlord.
Jag är så glad för att vi har BADKAR haha. Inte haft det sen man bodde hemma typ.

Jag har bilder men det är från visningen av lägenheten och dom är inte så jättebra så jag kommer ta nya när vi har kommit mer i ordning så ni får följa resan.

Vi har fått två gungstolar från IKEA som heter LILLBERG och är bara gjort några få av. Dom är inget vidare snygga men vääääldigt bekvämma för man vaggar sig självframför teven samt att det går att ställa in så man kan ha dom i liggläge :) Vi har fått dem av Rubens mamma. Samt att vi fick en microvågsugn av Ruben. Det var nämligen en brand i en av byggnanderna han jobbade i så dom fick slänga 22 st micro då dom blev sot och rökskadade.  Så fick hem en igår som jag skrubbade rent och står nu i köket. Inget snyggo heller men duger så länge =)

Bild lånad från IKEA Livet Hemma blogg


Vi har nämligen ingen ugn i den här lägenheten utan vi kommer få köpa en varmluftsugn/micro i framtiden. Känns konstigt att inte kunna göra kyckling i ugn t.ex ;) Men det står absolut inte först på vår lista.
Vi har hittat en soffa, samt köksbord och köksstolar från IKEA. Sen vill jag ha en matta under vardagsrumsbordet, samt en matta under köksbordet. Jag vill köpa kandelabers och fina tavlor. Då lägenheten är liten så vill jag att det skall gå i ljusa pastellfärger. Helst ljuslila och silver.

Vi har också köpt ett soffbord. Där fick Mathias bestämma så blev ett vanligt svart. Också från IKEA ;)

Vi har också fått Mathias föräldrars gamla tjockteve och tevestativ. Vi skall självklart köpa en fin platt Samsung när vi har råd. Sen har vi köpt ett stort skrivbord till Mathias och för hans dator.
Massa produkter från Rituals till badrummet, badrumsmatta, galgar och tandborstmugg och vitt lakan från Zara Home :)

Nu ringde precis Mathias morfar Josef och berätta att vi kommer få en tvättmaskin som är ca 1 år gammal. Pweeh sicken tur.
Vi har hittat en tvättomat iaf som vi kan tvätta våra kläder i än så länge. Får se hur lång tid det kommer att ta för Mathias och hans pappa att få hit den. Väger tydligen runt 60 kg O.o Och sen skall ned i vår lilla skitkällare. Kommer vara ett helvete.

Iaf, det var allt för denna gången.. som blev mycket ;)

Kramar!

söndag 1 april 2012

Gått en vecka sen förra inlägget och jag känner att allt är helt oförändrat.
Jag känner mig fortfarande låg/nere/deprimerad och så jävla trött. Om det här är en vårdepression så har den hållt i sig i 3,5 vecka.
Jag var hemma från jobbet i onsdags och jobbade hemifrån samt var på jobbet varvat under torsdag och fredag.

Just nu städar jag, har möblerat om vardagsrummet och städat klart det. Så att när mnsk kommer för att titta på lägenheten så ser det ut som det gör på bilderna igen =) Förutom att att det står massa IKEA köksluckor överallt.
Bara det jävla köket kvar att städa, alla kläder som skall vikas, samt hall och badrum. Men har verkligen ingen lust. Fast jag måste få klart det idag för imorgon efter jobbet kommer jag bara packa då jag redan nu skall börja ta med kläder och annat för min flytt till Belgien.

Om 2 dagar flyger jag till min Älskling. Längtar såååå mycket! Äntligen till vår egna lilla lägenhet också. Mitt i centrala Gent vid en park och Centralstationen. Vi har en säng och grejer för att kunna ät och laga mat. Två fula fåtöljer samt en tjockteve och internet med datorer så kommer inte gå någon nöd på oss.
Skall bli kul att inreda och bygga upp tillsammans även om vi börjar fult nu :P
När jag tittar på Mathias så blir jag så lycklig, lugn och glad. Han är så vacker :) Jag hoppas verkligen att 1 vecka hos honom kommer göra att jag kommer ur den här depressionen.

Jag har varit duktigt och ut och gått 6 av 7 dagar powerwalk under 1,5 timme med Carolina. Försöker få ordning på mig själv matmässigt också då jag slarvar så otroligt mycket med maten.

Dax att städa vidare =)
Oh nu ringde syrran och kommer förbi med Viking :))) Alla har varit i Värmland och hälsat på Johns syster. John skall mecka bil.